Kalev/Cramo sai Pärnu vastu magusa revanši.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
21. aprill 2022, 22:13

Kalev/Cramo sai revanši, Rapla alistas põnevuslahingus Tartu

Eesti korvpalli meistriliigas lõpetas põhihooaja võidukalt tiitlikaitsja BC Kalev/Cramo, kes purustas võõral väljakul tulemusega 91 : 64 Pärnu.

Külalistiim tegi vahe sisse kohe esimesel veerandajal, mis võideti 27 : 17. Poolajaks oli nende edu 49 : 33 ning ohtlikult lähedale Pärnut ei lastudki.

Võitjate tulemuslikem oli pingilt sekkunud Kregor Hermet, kes tõi 30 punkti. Ääremängija tabas kaheksast kaugviskest neli ning lisas kuus lauapalli. Kamari Murphy toetas teda 19 silma ja kaheksa lauapalliga, Ojars Silins 15 punktiga. Pärnakate parim oli Robert Valge 20 silmaga, kahekohalise arvu punktideni jõudis veel ka Alterique Gilbert, kes kogus 14 silma.

Kalev/Cramol oli mängus väga hea visketabavus: 50 väljakult teele saadetud viskest läbis korvirõnga 30 ehk 60%, sealhulgas 18 kolmesest seitse (38%). Pärnul see-eest ei tahtnud väga visked sisse kukkuda: väljakul tabati 79 viskest vaid 23 (29%), seejuures sooritati 36 kaugviset, millest tabas üheksa (25%).

Hermet selgitas pärast mängu Delfi TV otseülekandes, et seekord õnnestus neil Pärnuga saada paremini hakkama kui Eesti-Läti korvpalliliigas, kus kaotati veerandfinaalseerias neile mõlemad mängud. „Eesti-Läti liiga veerandfinaalis oli meil ka koosseisuga probleeme, aga siis jäime surve alla ega suutnud oma ebastandardse koosseisu plusse mängima panna. Saime lõpuks teha seda, mida oleksime pidanud tegema ka eelmises kahes matšis,“ sõnas ta.

Vaatamata suureskoorilisele võidule ei tekkinud mängus kordagi mugavustsooni. „Nad surusid küll ja olime paar olukorda hädas, kui nad tegid minispurdid. Ei saaks öelda, et nad polnud agressiivsed, aga kui saime palli üle poole väljaku ega hakanud paanitsema, siis neil enam eelist polnud,“ lisas Hermet.

Kalev/Cramo pidi hakkama saama ilma Donovan Jacksoni, Silas Melsoni, Marcis Vitolsi, Kristjan Kanguri ja Rauno Nurgerita. Seetõttu on nad viimastel nädalatel pidanud tegutsema leidlikult. „Ikka on tore, kui vorm on hea ja visked kukuvad. Aga koosseis on meil selline, et kõik peavad palju mängima. Oleme kolm nädalat harjutanud pika koosseisuga ja täna tundus, et lõpuks on need nädalad vilja kandnud: tuli loogilisi viskeid ja pean kiitma kaaslasi, kes mind üles leidsid,“ lausus Hermet.

Kalev/Cramole ei tähendanud võit Pärnu üle peale magusa revanši eriti midagi, sest põhihooaja võidu olid nad ammu kindlustanud. Poolfinaalis tuleb neile vastane põhihooaja neljanda ja viienda koha vahelisest veerandfinaalipaarist.

Neljapäeval oli võidukas ka Rapla Avis Utilitas, kes alistas koduplatsil tulemusega 77 : 76 Tartu Ülikool Maks & Mooritsa. Võidukorvi viskas 11 sekundit enne lõppu Darryl Tucker Jr, tehes seisuks 77 : 73. Oliver Suurorg vastas seejärel kolmesega, vähendades vahe ühele silmale, kuid rohkemaks ei jäänud tartlastele enam aega.