Marleen Mülla.

Foto: Stanislav Moshkov
Kergejõustik
23. aprill 2022, 08:24

HEA TÖÖ: teivashüppaja Marleen Mülla parandas taas Eesti rekordit. „Ekstreemsete ilmaolude tõttu pidime ainult sees hüppama.“ (1)

USAs õppiv ja harjutav teivashüppaja Marleen Mülla parandas taas Eesti rekordit, ületades kõrguse 4.42.

Senine tippmark 4.41, mis kuulus samuti Mülla nimele, nägi ilmavalgust 2. aprillil. Võistluse võitis Emily Grove tulemusega 4.62.

Lõuna-Dakota ülikoolis tudeeriv 20aastane eestlanna ületas oma algkõrguse 4.17 esimesel katsel. Esimesel katsel alistas ta ka 4.32 ja 4.42. Kõrgusest 4.47 ta seekord veel jagu ei saanud.

„Võistlus sujus väga hästi, oli väga palju kiirem ja passimist polnud,“ võrdles Mülla eelmise koduvõistlusega. „Seekord otsustati teha kaks lendu, kus esimeses hüppasid tugevamate isiklike rekorditega sportlased ja teises nõrgematega. Meie lennus olid ainult meie kooli sportlased, nii et õhkkond oli väga mõnus. Rohkem nagu treeningvõistlus. Alustasin üsna madalalt, et soojaks hüpata ja et kõrgematel kõrgustel oleks rohkem enesekindlust. Tasus ära, kõik kõrgused suutsin esimese katsega võtta, nii et erilist pinget ei olnud. Kodus on alati mõnus hüpata. Ekstreemsete ilmaolude tõttu pidime ainult sees hüppama.“

Möödunud nädalal kiikas Mülla lootusrikkalt tulevikku ja avaldas lootust, et pääseb augustis Münchenisse EMile. „Arvan, et 4.50 on väga reaalne, aga eriti suurt pinget endale peale ei pane,“ rääkis ta Õhtulehele. „EMiks vormi hoida oleks keeruline, kuid mitte võimatu. Ilmselt tuleks juulis paus teha. Praegu keskendun rohkem sellele, et USAs saaks hooaeg hästi ära lõpetatud. Eks siis ole näha, millise tulemuse suudan realiseerida.“