Tiitlikaitsja Max Verstappen (esiplaanil) jäi kohe sõidu alguses liidrikohast ilma, ent võttis selle kaks ringi enne lõppu Charles Leclercilt (tagaplaanil) tagasi.

Foto: Getty Images / Scanpix
Vormel 1
23. aprill 2022, 19:18

Eelviimasel ringil liidriks tõusnud Verstappen võitis hooaja esimese sprindisõidu

Itaalias toimuva Vormel 1 Emilia Romagna GP sprindisõidu võitis lõpu eel liidriks tõusnud valitsev maailmameister Max Verstappen

Reedel kvalifikatsiooni võitnud hollandlane alustas parimalt stardikohalt, ent loovutas kohe pärast algust liidripositsiooni. Tal õnnestus kaks ringi enne lõppu hooaja üldliider Charles Leclerc (Ferrari) kinni püüda ja temast mööduda ning seejärel esimesena finišeerida. Lõpus oli kahe piloodi vahe 2,975 sekundit.

„Ma ei tea, mis stardis juhtus, see oli lihtsalt kohutav. Esialgu tundus, et Charles oli pisut kiirem, kuid tal oli hiljem rehvidega probleeme. Kuna homme tulevad mängu teistsuguse seguga rehvid, võib põhisõit olla pisut erinev,“ vahendas Verstappeni sõidujärgset kommentaari BBC.

Teise koha saanud Leclerc kinnitas, et ei suutnud võidust kinni hoida tõepoolest kulunud rehvide pärast.

„Meil oli lõpus rehvidega probleeme, peame homseks [põhisõiduks] seda analüüsima. Kuid selle hetkeni oli kiirus hea. Vähemalt saime homseks hea positsiooni,“ sõnas monacolane.

Kolmanda koha saavutas Sergio Perez (Red Bull; +4,721). „Püüame homme võita. Tänane tulemus on meile okei,“ lausus Mehhiklane.

Esimesena jäi poodiumilt välja Ferrari piloot Carlos Sainz. McLareni piloodid Lando Norris ja Daniel Ricciardo olid vastavalt viies ja kuues. Seitsmendaks tuli tänavusest hooajast Alfa Romeos kihutav Valtteri Bottas ning viimasena jõudis punktikohale Kevin Magnussen (Haas).

Taas olid kahvatud Mercedese piloodid: George Russell sai 11. ning seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton 14. koha.

Tänu sprindi võidule alustab Verstappen pühapäevast põhisõitu liidrikohalt. Üldarvestust juhib jätkuvalt tänavu igas sõidus esimese kahe sekka tulnud Leclerc, kes on kogunud 78 silma. Teine on Carlos Sainz (38), kolmas George Russell (37), neljas Sergio Perez (36) ja viies Verstappen (33).

Põhisõit toimub pühapäeval kell 16.