Paide Linnameeskond (tumesinises) on hooaja esimesest üheksast mängust kaotanud neli.

Foto: Karli Saul / Ekspress Meedia
Jalgpall
23. aprill 2022, 22:03

Kalju sai Narva üle võidu, Kuressaare üllatas Paidet. „Siin väljakul ongi raske neid murda.“

Eesti jalgpalli meistriliigas lõpetas Nõmme Kalju hooaja esimese ringi võiduga, Sportland Arenal alistati tulemusega 3 : 0 Narva Transi. Mullune pronksimeeskond Paide linnameeskond sai aga üllatuskaotuse, võõral väljakul jäädi skooriga 1 : 2 alla FC Kuressaarele.

Kalju pääses narvakate vastu teisel minuti juhtima, kui Henri Järvelaiu karistuslöögist antud täpne sööt leidis Vladimir Avilovi, kes saatis selle mõnelt meetrilt peaga puuriluku selja taha. Teist tabamust tuli teise poolaja viimaste hetkedeni. 83. minutil tekkis võõrustajatel vasturünnak, Alex Matthias Tamm andis läbisöödu Maksim Gussevile, kes jooksis väravavahist mööda ning saatis palli puuri. Lõppseisu vormistas kolmandal üleminutil Kaspar Paur, kes virutas penalti vasakusse ristnurka.

Transi äärekaitsja Aloe tunnistas Soccerneti otseülekandes, et ilmselt polnud meeskond pärast kolmapäevast kohtumist valitseva meistri FCI Levadiaga, mis kaotati 0 : 1, kõige värskem. Vabandusena ei tahtnud ta seda siiski kasutada. „Võitlesime okeilt, aga praegu on probleem rünnakute lõpetamine: me ei löö väravaid. Võib-olla oli Levadia mäng veel jalgades, aga selle taha ei saa pugeda. Kolm endale lasta, ise null lüüa – olime selgelt kehvemad,“ lausus Aloe.

Esimesele ringile – Narva võitis neli mängu ja kaotas viis ning on liigas viies – pani ta rahuldava hinde. „Vaadates, milline ettevalmistus oli... Võib kolme panna: kõvasti on arenguruumi, aga kõige kehvem polnud, saime koha pealt minema küll,“ lisas Aloe.

Eelmisel pühapäeval Tartu Tammekaga viigi teinud Kalju ründaja Tamm sõnas, et peamine eesmärk oli võita. „Oluline oli pärast ebaõnnestumist Tammeka vastu saada võidusoonele.“

Matš oli küllaltki võimalustevane, kuid Tamme sõnul suutsid nad mängu kenasti kontrollida. „Esimene värav võttis meil pinged maha. Seejärel polnud vaja rapsida, peaasi oli taga rahulikuna hoida. Teadsime, et Narval oli vastutuul.“

Kuressaare ja Paide mängus löödi kõik kolm väravat kuue minuti jooksul. Esimesena sai jala valgeks Sten Reinkort, kes saatis 11. minutil nahkkera kauni löögiga tagumisse ristnurka. Mõned hetked hiljem ilutses tablool 1 : 1 viik: Kristofer Piht saatis terava söödu väravaesisele, kus sai õrna puute vahele Kaimar Saag.

Seejärel teenis Otto Robert Lipp Kuressaarele penalti. Abdul Yusif tegi rumala vea, sest väravaohtu olukorras polnud ning ründaja poleks ehk pallini jõudnudki. 11 meetri karistuslöögi realiseeris kindlalt Reinkort, kes saatis selle küllaltki õrnalt vasakusse nurka, puurilukk hüppas teisele poole.

Paide keskpoolkaitsja Karl Mööl sõnas pärast matši, et nad oleksid pidanud oma võimalused ära kasutama. „Siin väljakul ongi neid raske murda, see on kitsas. Nad on kaitses väga kompaktsed. Kinkisime neile liiga kergelt võimalusi, teise penalti oleks saanud ära hoida. Meil olid mõned variandid, aga kui neid ära ei löö, pole midagi loota. Raske mäng oli,“ selgitas ta.

Reedel oli hooaja esimese võidu saanud Tallinna Kalev, kes alistas koduplatsil Ioan Jakovlevi 77. minuti väravast 1 : 0 Tartu Tammeka. Esimese ringi lõpetab pühapäeval seni täiseduga tabeliliidri Flora ja tiitlikaitsja Levadia vaheline kohtumine. Pall pannakse mängu kell 17.15.

Meistriliigas on üsna selgelt eraldunud esikolmik. Flora on kaheksa mänguga kogunud 24 punkti, Levadia samuti kaheksa matšiga 22, Kalju üheksa kohtumisega 20. Paide on 15 silmaga neljas, Trans 12 punktiga viies. Tabeli punane Tallinna Legion, kes alustas hooaega miinuspunktidega, sai esimese võidu, alistades tulemusega 3 : 0 Pärnu Vapruse. Neil on nüüd tabelis kaks silma.

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore