PETTUMUS: Jüri Vips teenis Itaalias vaid kaks punkti, seda tänu kvalifikatsiooni võitmisele.

Foto: Zuma Press / Scanpix
Auto-Moto uudised
24. aprill 2022, 12:44

„Selline kuradima idioot!“ Jüri Vips katkestas Imola põhivõistluse lapsiku sõiduvea tõttu

Jüri Vips (Hitech) võitis reedel Itaalias karjääri esimese vormel 2 kvalifikatsioonisõidu. Paraku jäi see 21aastase eestlase ainsaks helgeks hetkeks Imola ringrajal: laupäevase sprindi lõpetas ta tehniliste probleemide tõttu 15. kohaga, pühapäevase põhisõidu katkestas aga juba kuuendal ringil, kui tegi enda sõiduvea tõttu pirueti ja lõpetas sõidu turvaseinas.

Tõele näkku vaadates nurjus Vipsil juba ka põhisõidu start, kui ta lubas parimalt kohalt startides endast mööda kolm pilooti ning langes neljandaks. Samas oli meie noormehel ka õnne, et ta üldse jätkata sai, sest stardirüsinas sõitis talle tagant sisse austraallane Jack Doohan (Virtuosi), kes oli seetõttu sunnitud ka katkestama. Õnneks jäi Vipsi masin sõidukõlbulikuks, kuid pikalt ta siiski kihutada ei saanud.

Kuuendal ringil sõitis eestlane äärekivilt liiga pikalt välja, sattus muru peale ja järgnes piruett. Seejärel tabas Vipsi vormeli tagaosa seina ning ning masin jäi seisma turvaalale liiva sisse. „Oma sõiduviga. Algajalik viga,“ võttis Vipsi seiklused kokku Viaplay otseülekannet kommenteerinud Toomas Vabamäe.

Vips, kes ütles sõidu eel antud intervjuus, et kõik peale esikoha oleks talle kvalifikatsiooni võidu järel pettumuseks, istus tükk aega oma masinas, enne kui sealt välja ronis. Tiimiga peetud raadioside andis väga hästi eestlase hinges valitsenud tundeid edasi: suurem osa tema sõnadest tuli piiksumasinaga tsenseerida, kuid midagi siiski tuli läbi ka. „Mul on nii kahju, kutid,“ lausus Vips. „Selline idioot! Selline kuradima idioot!“

Sõidu võitis lõpuks seitsmendalt stardikohalt alustanud prantslane Théo Pourchaire (ART), kellele järgnesid brasiillane Enzo Fittipaldi (Charouz) ja šveitslane Ralph Boschung (Campos). Kuna rajal käis korduvalt nii virtuaalne kui ka tavaline turvaauto (turvaauto järel saadi ka finiš), võtab sõidu kõige paremini kokku Boschungi poolt finišis öeldu: „Täna polnud vaja olla kõige kiirem, vaid vaja oli hoida asjad kontrolli all.“.

Pourchaire kerkis 52 punktiga ka MM-sarja üldliidriks. Teine on 50 punktiga brasiillane Felipe Drugovich (MP) ja kolmas 36 punktiga India mees Jehan Daruvala (Prema). Vipsil on koos 30 silma, millega jagab koos meeskonnakaaslasest uusmeremaalase Marcus Armstrongiga seitsmendat-kaheksandat positsiooni.

Hooaeg jätkub pisut vähem kui ühe kuu pärast, mil Barcelona ringrajal kihutatakse Kataloonia GP.