Ivan Bidnjak langes Hersonis peetud lahingus.

Foto: Twitter/@heraskevych
Spordivaria
25. aprill 2022, 16:05

Järjekordne Ukraina sportlane andis oma elu kodumaad kaitstes

Ukrainas hukkus järjekordne kodumaad kaitsnud sportlane, kui Hersonis langes vaenlase kuuli läbi riigi endine tipplaskja Ivan Bidnjak.

36aastane Bidnjak oli pärast karjääri lõpetamist elanud ja töötanud välismaal, kuid pärast Vene vägede sissetungi naasis sarnaselt paljudele Ukraina meestele oma kodumaale. Ta langes eelmisel kolmapäeval venelaste poolt okupeeritud Hersonis toimunud lahingus. Nagu teatas kurba uudist jaganud Ukraina skeletonisõitja Vladislav Heraskevitš, jäid Bidnjakist maha abikaasa ja kuueaastene poeg.

Oma sportlaskarjääri alguses võitis Bidnjak 2005. aastal Tallinnas peetud juunioride EMil hõbemedali 10 meetri õhupüstoli harjutuses. Samal aastal lisandus tema auhinnakappi juunioride MM-tiitel 25 meetri püstoli harjutuses. Kaheksa aastat hiljem kuulus ta EMil meeskondlikus püstoli harjutuses hõbeda võitnud Ukraina võistkonda.

Bidnjak pole paraku kaugeltki ainus Ukraina (endine) sportlane, kes on vaenlasega peetud lahingutes oma elu andnud. Sellesse kurba ritta kuuluvad näiteks kikkpoksi maailmameister Maksim Kagal, vabavõitleja Jegor Birkun, tõstja Atanas Ivanov, laskesuusataja Jevhen Malõšev, jalgpallur Vitali Sapõlo, maratonijooksja Sergei Pronevitš ja poksija Juri Vorona.