Karim Benzema (keskel) lõi mängu viimase värava. Võitu ega viiki see küll ei toonud, ent muutis Madridi Reali elu korduskohtumist silmas pidades kõvasti kergemaks.

Foto: PA/Scanpix
Jalgpall
27. aprill 2022, 00:11

USKUMATU MÄNG! City alistas Reali seitset väravat näinud mängus

Jalgpalli meistrite liiga poolfinaali avamängus alistas Manchester City ülimalt lahtises mängus tulemusega 4 : 3 Madridi Reali.

Võõrustajatel kulus 93 sekundit, et Reali väravalukk lahti muukida. Riyad Mahrezi tsenderdusest jõudis pall Kevin de Bruyne'ini, kes lõi selle peaga Thibaut Courtois' selja taha. 11. minutil tegi laupäeval Watfordile neli kolli löönud Gabriel Jesus seisuks 2 : 0, kes kasutas ära keskkaitsja David Alaba eksimuse ning virutas nahkkera värava tagumisse nurka.

Kuigi esimese veerandtunni järel tundus, et City läheb oma teed, siis järgmisena tegi skoori hoopis Real. Karim Benzema saatis 32. minutil Ferland Mendy tsenderduse tagumise posti juurde. Tegu oli prantslase 40. väravaga sel hooajal.

Teise poolaja alguses pääses ootamatult üks-ühele Riyad Mahrez, kes tabas posti. Pall põrkas Phil Fodenini, kes püüdis selle kümnelt meetrilt ühe puutega väravasse suunata, ent tabas Dani Carvahali. Mõned hetked hiljem sai 21aastane inglane siiski oma tabamuse kirja, kui sai Fernandinholt täpse ja pehme tsenderduse ning lõi palli mõnelt meetrilt peaga võrku.

Kaks minutit hiljem vähendas Reali kaotusseisu 2 : 3-le Vinicius Jr, kes alustas palliga jooksmist oma väljakupoolelt. City kaitsjatel kiiret brasiillast püüda ei õnnestunud ning väravavahiga silmitsi pääsedes saatis ründaja palli kindlalt tagumisse nurka.

74. minutil lõi City neljanda värava Bernando Silva, kes purjetas palliga karistusalasse ning virutas selle seejärel tugeva ja täpse löögiga vasakusse ristnurka. Courtois ei jõudnud sellele reageeridagi.

Ent see polnud veel kõik: seitse minutit hiljem tabas Toni Kroosi karistuslöök Aymeric Laporte'i kätt ning kohtunik andis penalti. Benzema saatis selle peene tõstega värava keskele, puurilukk Ederson hüppas aga vasakule. Ründestaar vaigistas sellega kõik Etihadi staadionile tulnud City fännid, kes olid löömise ajal tema peale kõvasti vilistanud. Prantsuse väravamasinale oli see 14. tabamuseks meistrite liigas sel hooajal – ta möödus Müncheni Bayerni ässast Robert Lewandowskist ning on nüüd parim skooritegija.

Matš lõppes seega seisuga 4 : 3. Ilmselt on tulemuses pettunum meeskond City, kes oli mängupildi poolest selgelt üle, ent võitis lõpuks minimaalse eduga. Parema realiseerimise korral võinuks nad vabalt lüüa kaheksa väravat. Real saab usutavasti minna koju heas meeleolus, sest vaatamata kõikidele eksimustele on kordusmatši eel kõik võimalik. Ka kaheksandikfinaalis Pariisi Saint-Germaini vastu oli Hispaania klubi esimeses mängus mannetu, kuid koduväljakul pandi oma paremus maksma.

Real võõrustab Cityt järgmisel kolmapäeval. Sel kolmapäeval lähevad teises poolfinaalis vastamisi Villarreal ja Liverpool.