Ott Tänak ja talt viimase kiiruskatsega võidu napsanud Kalle Rovanperä.

Foto: AFP/Scanpix
WRC
26. aprill 2022, 20:20

Tänak kiitis Rovanperät: ta on kahtlemata suurim tiitlisoosik

Mäletatavasti loovutas Ott Tänak Horvaatia etapi võidu viimase katsega Kalle Rovanperäle. Pärast rallit jagus tal noorele konkurendile vaid kiidusõnu.

Horvaatias oli 2019. aasta maailmameister punktikatse eel veel 1,4sekundilise eduga liider, kuid lõpuks lõi soomlane teda 4,3 sekundiga ja sai karjääri neljanda etapivõidu.

„Olud muutusid lõpus järjest kuivemaks ning meil olid võrdselt head masinad. Kalle oli seal lihtsalt kiirem. Tegime hea rehvivaliku, kuid päris lõpuni sellest ei piisanud,“ meenutas Tänak ralli viimast kiiruskatset ajalehele Iltalehti.

Hooaja avaetapil Monte Carlos neljandaks tulnud ja punktikatsel parim olnud Rovanperä on tänavu võitnud nii Rootsi kui ka Horvaatia ralli. Tal on koos 76 silma ning üldarvestuses 29punktiline edu Hyundai piloodi Thierry Neuville'i ees. Kahel esimesel etapil katkestanud Tänak tõusis viiendaks, ta on kogunud 27 silma.

Eestlane usub, et mullu üldarvestuses neljandana lõpetanud Rovanperä on tänavu peafavoriit võidule. „Praegu tundub, et Kalle teab oma taset ning pakatab enesekindlusest. Ta on sel hooajal kahtlemata suurim tiitlisoosik,“ sõnas Tänak.

Ta polnud ise kõige pettunum, et sai Horvaatias teise koha. „Ralli ei saanud parima lõpu, sest saime teise koha. Samas oli meil eelmistel etappidel nii palju ebaõnnest tingitud probleeme, et muredeta finišisse jõudmine oli päris tore,“ selgitas ta.

MM-sari jätkub Portugalis, kus kihutatakse 19.-22. maini. Lisaks Tänakule ja Neuville'ile osaleb Hyundai pilootidest seal Dani Sordo, kellele on tegu hooaja avastardiga. Sama koosseisuga kihutatakse ka hooaja viiendal etapil Sardiinias, mis on kavas 2.-6. juunini. Mõlemad rallid toimuvad kruusal, mis on hübriidmasinatega sõitvate pilootide jaoks kahtlemata uueks proovikiviks.

„See on esimene kruusaralli, kus sõidame nende autodega. Me pole jõudnud neid isegi testida,“ kurtis Tänak.