Eesti jäähokikoondis alustas MM-turniiri kaotusega.

Foto: Tiina Kõrtsini
Talisport
27. aprill 2022, 13:53

Hokikoondis kaotas MMi avamängus Poolale. Peatreener: tuletame teatud asjad meelde ja läheme edasi

Jäähoki MMi I divisjoni B-grupi turniiri avamängus pidi Eesti koondis teisipäeva hilisõhtul tunnistama turniiri võõrustava Poola 3 : 0 (1 : 0, 1 : 0, 1 : 0) paremust.

Poolakate väravad viskasid Kamil Walega, Pawel Zygmunt ja Filip Komorski. Eesti koondise väravavavaht Villem-Henrik Koitmaa tõrjus 24 vastase pealevisket. Poola poolel tegi John Murray nullimängu, tehes kahjutuks kõik 36 Pääsukeste üritust,

Eesti koondise peatreener Jussi Tupamäki ütles pärast mängu, et meeskond peab tehtud vead ühiselt läbi vaatama ning olulised üksikasjad meelde tuletama.

„Poola on turniiri tugevaim meeskond. Ma pole rahul sellega, et meil jäi värav löömata, aga vastane viskas ainult kolm ja siin oli ka midagi head,“ lausus Tupamäki. „Mängu algus oli mäng närviline. Meil on palju mängijad, kes polnud varem MMi tasemel mänginud. Esimese kolmandiku algus ei olnud kõige parem, aga tasapisi saime edasi. Teine kolmandik oli raske, meil oli pikk maa vahetuspingile, vead tulid sisse ja vastane viskas teise värava, kuid meil hakkas samuti momente tulema. Kolmas kolmandik läks samamoodi: kaitsetsoonis tegime vigu ja tuli 0 : 3, aga tegelikult oleksime võinud täna üks-kaks-kolm väravat lüüa.“

„Niimoodi läks. Mõne mängija jaoks on MMi mängukiirus suur, aga sellega peab harjuma. Kui väravamoment avaneb, siis peab valmis olema," rõhutas peatreener. „Vaatame tehtud vead üheskoos üle, et ühiselt teada, mida teha – vahepeal tekkis segadus. Näiteks pärast lahtiviskeid: kõik teavad seda, aga kiires mängus läheb meelest ära. Tuletame asjad meelde ja läheme edasi.”

Ründaja Kevin Parras leidis, et meeskond peab oma kaitsemängu veel natuke putitama ning arvulises ülekaalus olles võimalusi paremini realiseerima.

„Midagi kerget ei olnud,“ nentis Parras. „Oli teada, et Poola on selle turniiri üks tugevamaid meeskondi ja me pidime oma kaitsemängu saama sajaprotsendiliseks, et oleksime võinud rääkida punktidest või isegi võidust. Meil tulid mõned praagid sisse, aga väravavaht Koitmaa aitas meid ka suurepäraselt – halvemal päeval oleks võinud rohkemgi välja võtta.

Ründemängust niipalju, et ülekaalus olles avanesid meil omad võimalused. Kui oleksime teisel kolmandikul või kolmanda alguses üks-kaks väravat ära löönud, siis oleks mäng läinud poolakate jaoks kindlasti raskemaks kuna neil on kodus väike favoriidieelis ning pinged peal. Seekord läks nii, aga natukene oleksime ise võinud selle mängu huvitavamaks teha.

Peame kaitsemängu veel natuke paremaks putitama. Me teame, et tulevad omad seigad, kus peame pikemalt kaitses olema, need kannatlikult ära kannatama ning ülekaalus olles oma võimalusi paremini realiseerima," rääkis ründaja.

Päeva esimeses mängus alistas Jaapan suurelt 8 : 0 Serbia.

Neljapäeval kell 17.30 kohtub Eesti koondis Jaapaniga.