Sisuturundus
1. mai 2022, 09:00

Just need on 2022. aasta õhupuhastite trendid, mida peaksid kööki planeerides silmas pidama

Kööki kavandades sukeldutakse tihti esmalt interneti avarustesse, et uurida ahjude erinevaid funktsioone või pärida külmkappide energiasäästlikkuse kohta. Ära jäta aga kahe silma vahele kodumasinat, mille õigesti planeerimisel saad märkimisväärselt parandada nii oma pere elukvaliteeti kui ka anda köögile värske nägu.

1. Nutikas sensor kõrvaldab tervisele kahjulikud osakesed

Kuigi veedame suure osa päevast siseruumides, jääb kodus sissehingatav õhk ning selle kvaliteet alatasa tähelepanuta. Õhupuhastid suudavad tänaseks teha aga palju rohkem, kui eemaldada õhust vaid toidulõhnad ja -aurud. E.ion õhupuhastajad hoolitsevad kodu heaolu eest, neutraliseerides lisaks viirused, hallituse, bakterid ja muud allergeenid. Tänu automaatrežiimile tuvastab andur õhukvaliteedi languse, mille järel lülitub õhupuhasti ise sisse, et desinfitseerida ja puhastada õhku kahjulikest osakestest.

E.ion õhupuhastaja andur tuvastab õhukvaliteedi languse.

2. Võta kodus liigne niiskus kontrolli alla!

Toiduvalmistamisel tekkinud aur kahjustab aja möödumisel mööblit ning tasapindu. Selle vältimiseks on välja töötatud unikaalne õhupuhasti kombineeritud zeoliidi-söefilter. Aktiveeritud süsi aitab efektiivsemalt kinni püüda õhus lendlevad molekulid, neelates need oma sisestruktuuri, loodusliku mineraali zeoliidi omadused aitavad aga filtril imeda endasse suuremates kogustes niiskust, reguleerides õhuniiskust märksa tõhusamalt.

3. Mürarohked õhupuhastid on minevik

Erilahendused nagu õhupuhastisse sisseehitatud NRS (müravähendussüsteem) vähendab kodus müra taset kuni 86% võrra. NRS tehnoloogia võimaldab teha süüa, rääkida ja muusikat kuulata ilma õhupuhastitele omast müra kuulmata. Vaiksema töö tagab ka näiteks mootorita õhupuhasti ühendamine katuseventilaatoriga. Süsteem töötab ülimalt vaikselt, tõstes samal ajal õhupuhasti tõhusust – kanalis tekkinud alarõhk aitab saastunud õhu efektiivsemalt köögist välja tõmmata. Sellist lihtsasti paigaldatavat lahendust pakub Falmec koostöös VILPE katuseventilaatoritega.

Õhupuhastid Falmeci uudse NRS müravähendussüsteemiga

4. Tark pliidiplaadilt juhitav õhupuhasti

Nutikate lahenduste huvilisi silmas pidades on välja töötatud nii Falmeci dialoogsüsteem kui ka Electroluxi Hob2Hood süsteemid, mis võimaldavad erinevaid õhupuhasti funktsioone juhtida otse puutetundlikult induktsioonpliidilt. Ühendus toimib läbi raadiosageduste ning õhupuhastile ei ole vaja paigaldada lisaseadmeid. Parimaks viimistluseks kaalu ka neid õhupuhasteid, mille valgussoojust on võimalik vaid ühe puudutusega reguleerida. Sobita valgussoojus täpselt oma tuju järgi.

5. Köögi keskne disainielement

Õhupuhasti pole enam ammu kodumasin, mida peaks peitma. Alusta köögi planeerimist õhupuhastajast ning muuda köök eriliseks ootamatul viisil. Vali näiteks eriti õhukese korpusega Dama õhupuhasti, mis meenutab disainilt pilkupüüdvat valgustit, või soeta E.ion Twister, mille mõjuv kujundus on ideaalne, kui hindad köögis üle kõige just minimaalsust. Parima mugavuse ja Itaalia kvaliteedi kooslus on efektne Spazio õhupuhasti, mis hiilgab välimuse ja tõhususe, kui ka funktsioonide nagu USB-C laadija, maitseaineriiuli ja tahvelarvuti hoidjaga.

Falmeci pilkupüüdev Dama õhupuhasti

Enne detailidesse süvenemist tee selgeks, milline ventilatsioonisüsteem on sinu köögis.

● Eraldi väljapuhkekanal – õhupuhasti mootor lükkab õhu, suitsu ja rasva köögist välja.

● Soojusvahetiga ventilatsiooniagregaat – agregaadi mootor viib õhu välja, ilma et õhupuhastil peaks mootor olema.

● Keskventilatsioon – õhupuhastajal on vaja sulgklappi, et vältida teistesse korteritesse õhu suunamist. Klapp avaneb automaatselt, kui õhupuhastaja töötab või õhupuhastit on võimalik sisse lülitada vaid siis, kui klapp on käsitsi avatud.

● Retsirkulatsioon – määrdunud õhk puhastatakse õhupuhastaja sees ning suunatakse seejärel tuppa tagasi. Ideaalne, kui ventilatsioonikanal ei ulatu pliidi kohale.

Veendumaks uudsete õhupuhastite sobivuses oma köögi ventilatsioonisüsteemiga, tasub kindlasti küsida nõu E-Lux Kodutehnika spetsialistidelt.