USKUMATU VAATEPILT: Lewis Hamiltonile (tagaplaanil) lehvitati Imola ringrajal sinist lippu, et ta Max Verstappeni ringiga mööda laseks.

Foto: SIPA / SCANPIX
Vormel 1
28. aprill 2022, 14:52

Verstappeni isa: nautisin vaatepilti, kui Max tegi Hamiltonile ringi sisse (1)

Vormel 1 sarja valitseva maailmameistri Max Verstappeni isa Jos kiitis poega ideaalse Imola nädalavahetuse eest ja raputas soola Lewis Hamiltoni haavale.

„Ausalt, pärast kõike seda, mis juhtus eelmisel aastal, ma nautisin vaatepilti, kui Max tegi Hamiltonile ringi sisse,“ meenutas papa Verstappen poja kodulehel avaldatud kolumnis Emilia Romagna GP 41. ringi. „Hamiltonil oli väga raske, samas tema meeskonnakaaslane George Russell tundus rohkem tasakaalus. Võimalus minna Mercedesest ringiga mööda ei avane just tihti.“

Seitsmekordse maailmameistri Hamiltoni nädalavahetus oli tõesti nukker. Esmalt ei jõudnud ta kvalifikatsioonis viimasesse vooru ehk 10 sekka, laupäevases sprindisõidus vajus ta 13. kohalt 14ndaks ning pühapäeval ei saanud kuidagi konkurentidest mööda ja pidi leppima 13. kohaga.

Meeskonna pealik Toto Wolff vabandas pärast sõitu raadioside vahendusel Hamiltoni ees, et suurmeister peab nii kehva masinaga kihutama. Hamilton tunnistas, et ei võitle tänavu enam tiitli eest

Red Bulli tiimi nõuandja Helmut Marko läks aga sõnades nii kaugele, et viskas Sky Spordi eetris õhku variandi, et ehk pidanuks britt möödunud hooaja järel erru minema.

Red Bulli pealik Christian Horner oli diplomaatilisem ega teinud ringiga möödumisest suurt numbrit. „Selge see, et Lewisel polnud suurepärane nädalavahetus, aga keskendusime oma sõidule ja püüdsime võtta maksimumpunkte,“ ütles ta.

„See oli muidugi üks märkimisväärne vahejuhtum, aga uurisime sel ajal pilvi ja mõtisklesime, kas vihma hakkab sõidu lõpuosas sadama või mitte. Keskendusime rohkem sellele.“

Hamilton mure pole ühekordne, vaid Mercedese tänavune vormel pole (veel) Red Bulli ja Ferrari tasemel. Mercedese mehaanikud on töötanud palehigis, et probleemile jälile saada ja see lahendada. Tiim loodab, et edusamme on näha juba 8. mail Miami GP-l.

„Need probleemid on meile uued, aga liigume päev-päevalt edasi, õpime ja loodetavasti saame juba Miamis midagi muuta ja vaadata, kas liigume õiges suunas,“ sõnas meeskonna inseneeriadirektor Andrew Shovlin Autospordile.

Ta lisas: „Me ei eelda, et lahendame probleemi üleöö. Aga kui saame mingi vihje, et liigume õiges suunas ja saime päriselt mure olemusest aru, siis oleme üsna rahul.“