„Ma ei tahtnud end täiesti ära lõhkuda, aga nägin, et selle vältimine ei ole võimalik. Võtsin Valter Espe ja Liivi Eerikuga ühendust. Nad ütlesid kohe, et see pole õige ning hiljem on sealt august väga raske välja tulla,“ selgitas Henri Sai, miks otsustas USAst ära tulla.

Foto: Tiit Tamme
Kergejõustik
2. mai 2022, 18:20

USAs plindrisse sattunud Eesti sprinter ronib kodumaal mustast august välja ning pürib EMile

Mullu talvel 60 m distantsil Eesti kõigi aegade edetabelis 6,66ga teiseks tõusnud Henri Sai läks kohe pärast rekordijooksu USAsse Memphise ülikooli. Seal sattus ta järgmisel sügisel täbarasse olukorda. Kui kevadel võis olla väikeste tagasilöökide kiuste ookeanitaguse eluga rahul, siis septembris pöördus kõik pea peale. Eestlane mõistis, et ei saa Memphisesse jääda, kuid Ameerikas kooli vahetada ei õnnestunud. Seetõttu naasis ta Eestisse, kus kogub vormi Liivi Eeriku käe all ning mõtleb augustis toimuvale Müncheni EMile.

Tõsi, praegu on Sai hoopis Hispaanias treeninglaagris, kus lihvib suveks vormi. Talvisel sisehooajal oli näha, et sprinter pole kaugeltki nii heas seisus, kui aasta varem. Välejalg võistles vaid paar korda ning jäi oma rekorditele selgelt alla: 60 m distantsil oli parim aeg 6,93 ning 200 m jooksus 22,39.

Edasi lugemiseks: