Leinaküünlad. Foto on illustratiivne.

Foto: Tiina Kõrtsini
Spordivaria
29. aprill 2022, 20:50

KOHUTAV! Vene armee tappis lootustandva Ukraina noorsportlase (8)

Mariupoli linnavolikogu teatas, et Vene armee tappis olümpiamängudele pürginud 14aastane ukrainlanna Alina Peregudova ja tema ema. „Ta tahtis jätkata võitmist kõrgeimal tasemel. Kuid siis tuli „Vene rahu“, mis „vabastas“ ta tema enda tulevikust,“ vahendas teadaannet The Times.

Peregudova tuli mullu tõstmises Ukraina meistriks ning kuulus koondise kandidaatide sekka. The Timesi andmetel tabas sportlase ja tema ema kodu mürsutabamus.

Eelmise aasta septembris oli Ukraina Olümpiakomitee tunnustanud Peregudovat tugevate tulemuste puhul diplomiga.

Venemaa sissetungi tagajärjel on oma elu kaotanud mitu Ukraina sportlast. Aprillis lasti tulevahetuse käigus maha 21aastane kuulitõukaja Igor Kigitov, kes kuulus kergejõustikukoondisesse. Märtsis tapeti endine Ukraina veepallikoondise kapten Jevgeni Obedinski ning rööviti tema 12aastane tütar Kira, kes toimetati Donetski, mille on Vene väed okupeerinud.

„Mariupol ning maailm ei unusta kunagi Venemaa kuritegusid inimkonna vastu! Te ei varja ega õigusta neid. Need, kes tulid meiega sõtta, saavad karistada,“ teatas linnavolikogu.

Mariupoli kaguosa on olnud Vene raketirünnakute all juba nädalaid ning ametnike hinnangul on hukkunuid seal üle 10 000. Kuigi Venemaa on väitnud, et nad ei ründa tsiviilelanikke, on surnute seas suur hulk naisi ja lapsi.