Foto: Brad Rempel / USA Today / Scanpix
Korvpall
30. aprill 2022, 10:56

NBA play-offides ajalugu teinud Memphis jõudis viimasena teise ringi

Korvpalliliigas NBA on selgunud kõik kaheksa meeskonda, kes play-offi avaringist edasi pääsesid. Viimasena jõudis teise ringi Memphis Grizzlies, kes pühkis mängudega 4 : 2 teelt Minnesota Timberwolvesi.

Nagu selles seerias tavaks saanud, siis alustas Minnesota mängu paremini ja Memphis pidi end lõpus kaotusseisust välja vinnama. Juba kolmandat korda selles seerias tulid Grizzliesi mehed viimasel veerandajal välja vähemalt kümnepunktilisest kaotusseisust ja teenisid lõpuks 114 : 106 võidu. Mitte keegi polegi ühe NBA play-offi seeria jooksul rohkem kordi end vähemalt kümnepunktilisest võiduni vedanud.

„See seeria oli tõeline lahing,“ rääkis Memphise mängujuht Ja Morant ESPNile. „Teadsime, et igas mängus tuleb erakordselt võidelda. Teadsime, et selle meeskonna vastu ei piisa ühest mänguvõidust. Teadsime, et kogu aeg on vaja hullumeelselt võidelda. Peale teise mängu olid võidud küll koledad, aga saime töö tehtud.“

Enamikes kohtumistes kolmikduubli lähedast statistikat näidanud Morant tegi sama ka viimaseks jäänud kuuendas kohtumistes. Kuigi väljakult tal visked eriti ei tabanud, kogus ta peaasjalikult tänu vabavisetele lõpuks ikkagi 17 punkti, lisas 11 resultatiivset söötu ja kaheksa lauapalli.

Kui vaadata ainult viimaseid veerandaegu, siis alistas Memphis Timberwolvesi selles seerias kokku lausa 62 punktiga, mis on ajaloo parim näitaja. „Olime korduvalt vähemalt kümne punktiga taga, tulime järgi ja võitsime. Teadsime, et mäng pole läbi enne kui kellal säravad neljanda veerandaja lõpus nullid,” teatas Morant.

Seega on selgeks saanud kõik kaheksa tiitlijahti jätkavat meeskonda. Ähvardavaid uudiseid tuleb ühe favoriidi Philadelphia 76ersi leerist, sest vigastada on saanud nende staar ja põhihooaja suurim korvikütt Joel Embiid. Võitluses oma rahvuskaaslase ehk teise Kameruni mehe Pascal Siakamiga vigastas ta oma nägu nii pahasti, et edasine hooaeg on ohus. Embiidil diagnoositi parempoolse silmakoopa murd ja kerge peapõrutus. Pole teada, millal Toronto Raptorsi välja lülitanud 76ersi keskmängija naasta võib, aga samas ei saa välistada, et ta seerias Miami Heati vastu ikka kaasa saab lüüa. Esimene mäng peetakse esmaspäeval ja mängijatel tuleb platsile tulla üle päeva.

Kõik paarid (seeriad käivad nelja võiduni)

Phoenix Suns – Dallas Mavericks
Golden State Warriors – Memphis Grizzlies
Miami Heat – Philadelphia 76ers
Milwaukee Bucks – Boston Celtics