Liliu sai kirja värava ja väravasöödu.

Foto: Andres Putting / Ekspress Meedia
Jalgpall
30. aprill 2022, 21:23

Levadia lustis, Kalju vajas vapralt kaitses seisnud pärnakate alistamiseks kaht penaltit

Eesti jalgpalli meistriliiga 11. voorus said võidud kirja Tallinna FCI Levadia ja Nõmme Kalju.

Meistriliiga kolmas klubi Nõmme Kalju sai Pärnus ootamatult raske tööpäeva. Külaliste algus oli üsna lubav, sest 15. minutil võttis Vapruse kaitsja Magnus Villota kastis maha Andri Markovitši. Kristo Külljastineni määratud penaltit läks sooritama Igor Subbotin, aga pärnakate väravavaht Hendrik Vainu tõrjus löögi.

Kuigi kümne vooru järel oli Kaljul tabelis 23 ja Vaprusel 3 punkti, siis viimased seisid üsna hästi kaitses ning nõmmekate rünnak oli ootamatult hambutu. 0 : 0 seis püsis teise poolaja keskpaigani, aga siis mängis kastis käega Martin Kase ja Kalju teenis õhtu teise karistuslöögi. Sel korral astus palli taha Kaspar Paur, kes vastupidiselt Subbotinile lõi selle võrku. Kuigi enam riske võtnud Vapruse kaitse muutus hõredamaks, siis 222 pealtvaatajaid rohkem väravaid ei näinud.

Villota väitel ei pea meeskond esitust häbenema. „Istusime all kaitseblokis. Ausalt öeldes neil võimalusi ei tekkinud, aga kaks penaltit…“ kahetses Villota. „Meil on sitt seeria käsil. Täna küll kaotasime, aga võime pea püsti koju minna – andsime kõva lahingu.“

Kalju kangelaseks tõusnud Paur tõdes, et emotsioon on hea. „Võit on käes, see on kõige tähtsam. Vaprus mängis täna väga hästi. Nad oli kaitses distsiplineeritud, mis andis meile lisa agressiivsuse, mille pidime välja tooma. Vaprus mängis tõesti hästi,“ kiitis 27aastane äär.

Kaspar Paur (palliga).

Foto: Andres Putting / Ekspress Meedia

Levadia oli eelnevas kuues matšis löönud vaid viis väravat ja neli neist (vs. Paide, Kuressaare, Trans ja Tammeka) lõppesid skooriga 1 : 0. Laupäeval said nad üle pika aja püssi paukuma. Vigastuste ja mängukeeldude tõttu seitsme põhimeheta mänginud Narva Trans jäi Sportland Arenal kaotuseisu juba üheksandal minutil, kui keskkaitsja Maximiliano Ugge tsenderduse toksas Maksim Pavlovi selja taha Liliu.

Juba kolmapäeval karikasarja poolfinaalis Kaljuga madistav Trans jäi rünnakute laviini alla, aga nende õnneks oli kuni pooltunnini Levadia mängijate sihik viltu. Kuid siis said valitsevad meistrid selle paika, sest 30. minutil skooris Zakaria Beglarišvili ja 14 minuti pärast sahistas nurgalöögi järel võrku Ugge.

Teisel poolajal lõi Bogdan Vaštšuk Levadia neljanda, Frank Liivak viienda ning Artjom Komlov kuuenda tabamuse. 127 pealtvaataja ees võetud 6 : 0 võiduga tõusis Levadia Florast kahe punkti kaugusele, ent liiga liider peab oma 11. vooru mängu homme, kui nad võõrustavad kodus Tartu Tammekat.

Tabeliseis.

Foto: www.jalgpall.ee