Kaia Kanepi

Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / Scanpix
Tennis
1. mai 2022, 15:31

KAHJU! Tugev ameeriklanna lülitas Kanepi Madridi turniiril konkurentsist

Kaia Kanepi andis Madridi WTA 1000 turniiri teises ringis Jessica Pegulale (WTA 14.) küll lahingu, aga kaotas siiski kindlalt 3 : 6, 3 : 6.

12. paigutatud Pegula alustas kohtumist suurepäraselt ja loovutas oma esimeses servigeimis Kanepile vaid ühe punkti, aga eestlanna kogus end kiirelt ja sai mängu kenasti sisse. Enda esimest servi suutis ta hoida ja oli järgnenud Pegula pallingugeimis ka mängus, kuni ameeriklanna alles neljandal geimpallil servi hoida suutis.

Pegula oli oma servil kohati raskustes ja eriti suures hädas neil punktidel, kus oli vaja servida teise kasti. Tõrjetöö kulges tal paremini ja teise Kanepi servigeimi suutis ta murda, aga andis siis jälle kohe enda oma vastu.

3 : 4 kaotusseisus olles proovis Kanepi servida, et seisu viigistada, ent jäi oma pallingul raskustesse ja lasi murda. Viimased kaks geimi vaid mõne minutiga kätte saanud Pegula vormistas esimese seti võidu numbritega 6 : 3. Kanepi esimese servi protsent oli 46 ja teiselt servilt võitis ta 14 punktist ainult viis.

Teine sett jätkus täpselt sealt, kus esimene lõppes ehk Kanepi servis ja andis selle nulliga ära. Kokku kaotas Eesti teine reket järjest lausa viis geimi, kuni teise seti 0 : 2 kaotusseisus taas enda pallingut hoida suutis. Pegula murdis korra veel Kanepi servigeimi, kui läks teise setis ette juba 4 : 1, aga siis mäng muutus.

Pegula oli oma servil ees 40 : 0, kuid Kanepi võitis viis punkti jutti, murdis tagasi ja hoidis kohe ka oma servi. Hetkelist vahespurti eestlanna pikemalt aga jätkata ei suutnud, sest mängu kaks viimast geimi kuulusid ameeriklannale.

Ka teises setis sai Kanepile saatuslikuks oma serv - kui esimest servi suutis ta lüüa napilt üle 50 protsendi, aga teiselt servilt võitis ta vaid viis punkti.

Kolmandas ringis ootab Pegulat ees Bianca Andreescu.