Võidumees Tanel Rauk.

Foto: Motostart Photography
Auto-Moto uudised
2. mai 2022, 16:13

Kestvuskrossi Eesti meistrivõistluste avaetapp sai dramaatilise lõpplahenduse

Läinud nädalavahetusel tehti Saku raskel liivarajal algust kestvuskrossi Eesti meistrivõistluste tänavuse hooajaga. Soolotsiklite klassis pidasid võidu eest kibedat lahingut Tanel Rauk ja Hans Priidel, kuid viimase kukkumine andis esikoha Raukile.

Neljandat korda toimunud ja Saku Offroadi nime kandev võistlus on krossisõitjate seas saavutanud juba legendaarse staatuse ning sestap hinnatakse seda jõuproovi eriti kõrgelt. Võrreldes eelmiste aastatega kulges rada seekord aga teistpidi.

Nagu kirjutas msport.ee portaal, asus soolode kahe tunni pikkust starti juhtima Marek Künnapas (Husqvarna, Pärnu Motoclub), kuid ta langes juba esimesel ringil neljandaks. Tema selja tagant tõusid aga ette Hans Priidel (Fantic, KTL Racing), Tanel Rauk (Husqvarna, Jõhvi Motoklubi) ja Christopher Talli (KTM, Toila Automoto Klubi).

„Mulle see teistpidi rada täitsa meeldis,” kommenteeris võistluse kulgu Rauk. „Mu start oli keskpärane, kuid mõne esimese kurviga sain kolmandale kohale. Esimeselt ringilt tulles olime Hans Priideliga juba ees ning ma teadsin, et ta on sel rajal väga kiire, sest ta on kõik varasemad [Saku] Offroadid ära võitnud. Proovisin mõned ringid sabas püsida ja vahet mitte sisse lasta, mis mul õnnestus.”

Tankimiste järel sattusid Rauk ja Priidel jälle ratas-rattas võitlusesse, kuni Priidel eksis ja kukkus.

„Sealt edasi mul koha peale heitlust enam ei tulnud ja lõpus sain enam-vähem kindla peale lasta,” ütles Rauk.

Rauki selja taga tõusis üheteistkümnendal ringil teiseks tagant vaikselt ettepoole kerkinud soomlane Miska Kumaja (Yamaha, KTL Racing), kes sellel kohal üldarvestuses ka lõpetas, kaotades Raukile ringiga. Künnapas, kes vahepeal kuuendal-seitsmedal kohal heitles, suutis finišiks tõusta kolmandaks.

Klasside võitjad

E-2: Tanel Rauk

E-1: Miska Kumaja, Enduro Elary Talu (KTM, Sõmerpalu MK)

Hobi B: Mati Nuut (Husqvarna, Pärnu Motoclub)

Hobi C Gren Laht (KTM, KTL Racing)

Veteran 40+: Aivo Rabbi (KTM, Paikuse Motoklubi)

Hobi D: Marko Kasemaa (KTM, KTL Racing)

Seenior 50+: Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse Motoklubi)

Naised: Kadri Ehamäe (Yamaha, SK Yamaha Keskus)

Soolode võistkondlikus arvestuses oli parim Feliks ja Kristjan Laugen (Honda)

Loe täispikka uudist msport.ee portaalist!