Alar Varrak sai vennast Brett Nõmmest veerandfinaalseerias jagu.

Foto: Robin Roots
Korvpall
3. mai 2022, 22:00

Kalev lahkus TalTechi vastu kilbil

Kuigi Tallinna Kalevi korvpallimeeskond võitles vapralt, ei suudetud veerandfinaalseeriat TalTechiga venitada viiemänguliseks. Viimaseks jäänud neljandas kohtumises olid külaliste võidunumbrid lõpuks 83 : 75.

Kogu austuse juures Kalevi suhtes: TalTech/Optibet on neist pika seeria peale parem võistkond. See tähendas, et kuigi Kalev võis korra hammustada, pidi kolme võiduni peetava seeria võit kõigi loogiliste lahenduste moel minema tudengisatsile.

Neljanda mängu esimene veerand võidetigi 19 : 14 ja teine 24 : 20. Kolmandas lubati Kalevil kahe silma võrra lähemale tulla, aga see tähendas ikkagi seitsmepunktilist eduseisu, mida viimase 10 minutiga kaitsta. Oliver Metsalu ja Ran Andre Pehka kasvatasid selle veel kärmelt 11 peale ning Nõmme mändide all pandi korvid juba nädalavahetusel algavateks poolfinaalideks valmis.

Kalevi leegionärid pidasid aga veidi teisi plaane. Ronald Mcghee murdis end kordi alla ja võttis kaks. Michael Buchanan pani kolm korvi jutti! Järsku oli vahe vaid kolm.

Veidi närveerimist mõlemalt poolt ning kaks ja pool minutit enne matši lõppu sai Mcghee vabaviskejoonelt proovida mängu viigistada. Üks läks mööda, teine sisse. Viik jäigi saavutamata.

Järgnenud rünnakud otsustasid matši ja kogu seeria saatuse: Erik Keedus sopsas kolmese, Mcghee libastus läbimurdel ja jäi reievigastusega platsile lamama ning otsa pani Brandon Childress veel kaugviske – kus küll jalg jäi joonele – sisse.

Kuuepunktilise vahega enam Kalevil võimalust ei jäänud. Lõppskoorina läks kirja TalTechi 83 : 75 võit ning tudengid jäävad enda poolfinaalvastast ootama Tartu ja Viimsi lahingust.

Mõlemad peatreenerid tõid Delfi stuudios matši kokku võttes välja vajakajäämised. Kalevi poolelt osutas Brett Nõmm pallikaotustele – 20 TalTechi 10 vastu. Veli Alar Varrak kurtis kehva tabavuse üle: väljakult 63 katsest sopsas vaid 22!

„Sellise visketabavusega võita… Korra tekkis juba selline ohohohoo tunne sisse. Me viskasime 2/19 kolmeseid teine poolaeg,“ loetles TalTechi loots. „Isegi sellise visketabavusega mäng võita on teisest küljest omamoodi kvaliteedi märk.“

Kalevi puhul oli väga halb päev ka vabaviskejoonel, kust tabati üliniru protsendiga – 54 ehk 22 katsest 12. Kuus eksimust kanti keskmängija Buchanani arvele.

Mängu resultatiivseim oli Childress 33 punktiga, Metsalu lisas võitjatele 12 silma. Kalevi parim oli Joonas Järveläinen 20 punktiga.