Pettumus: Pep Guardiola juhendatav meeskonnal oli normaalaja viimaste minutiteni kaheväravaline eduseis, kuid see osati maha mängida.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
5. mai 2022, 09:38

JÄRELKAJA | Pep Guardiola – maailma ülehinnatuim treener?

Madridi Reali ja Manchester City vaheline kordusmatš meistrite liiga poolfinaalis ei pakkunud küll seitset väravat, küll aga vägevat lõpplahendust. Lisaajal Hispaania meistriklubi 3 : 1 võiduga päädinud kohtumine tekitas ka palju mõtteainet. Kas Pep Guardiola, kes pole pärast Barcelonast lahkumist võitnud ühtegi meistrite liiga trofeed, on maailma ülehinnatuim treener? Kas 34aastasel Karim Benzemal on tänavu Ballon d'Ori auhinnale üldse konkurenti? Mida oodata aga mai lõpus Saint-Denisis toimuvast finaalist, mis on 2018. aastal tiitlivõitja selgitanud mängu kordusetendus?

Nii mõnigi jalgpallifänn arvas juba, et poolfinaalist pääseb edasi hoopis City, sest kui Riyad Mahrez viis pärast küllaltki tuima esimest poolaega Inglismaa klubi 72. minutil juhtima, vajas Real kahte väravat juba ainult selleks, et kohtumine lisaajale viia – avamängu olid nad mäletatavasti kaotanud 3 : 4. Ka ESPN jõudis sotsiaalmeedias Cityt õnnitleda – nagu pisut hiljem selgus, siis enneaegselt. 21aastase Rodrygo kaks kolli vastavalt normaalaja viimasel ja üleaja esimesel minutil tähendasid pooletunnist lisaaega.

Edasi lugemiseks: