Miguel Santos.

Foto: Aldo Luud.
Jalgpall
5. mai 2022, 21:09

ERRi otse-eetris kohtunikke sarjanud Tammeka peatreenerile määrati hoiatus ja rahatrahv

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) distsiplinaarinspektor määras Tartu JK Tammeka peatreener Carlos Miguel De Sousa Santosele hoiatuse ja klubile 150eurose rahatrahvi.

Tammeka peatreener rikkus Premium liiga juhendi kahte punkti, mis ütlevad, et meediale antavates intervjuudes on mängijatel, treeneritel ja teistel esindajatel keelatud üritada mõjutada kohtunikke ning hoidutakse liiga maine kahjustamisest.

Eesti jalgpalli meistriliiga möödunud nädalavahetusel peetud mänguvoorus osutus kõige kurjemaks meheks Tartu JK Tammeka portugallasest peatreener, kes pärast 2 : 3 kaotust FC Florale esines ERRi otse-eetris pika tiraadiga, milles süüdistas kohtunikke otsesõnu vastaste (ka varasemates mängudes) soosimises ja Tammekale kaigaste kodaratesse loopimises.

„Ei, ei olnud hea mäng,“ oponeeris Santos pühapäevases teleülekandes teda intervjueerinud Alvar Tiislerile ja võttis siis jutujärje üle. „Vabandust, aga täna ma ei räägi mängust. Räägin faktidest. Pärast 11 mängu on meie vastu antud penalti nii esimeses mängus Floraga, Paidega kui ka Nõmmega. Meie seevastu ei ole saanud penalteid mängudes Kalevi, Nõmme ega Paide vastu. Selgeid penalteid!

Kohtunikud ei austa Tammekat ega anna Tammekale penalteid. Levadia vastu saime punase kaardi, mida poleks pidanud olema, aga oli punane kaart. Kohtunik ei kahelnud seal hetkekski. Täna oli meil olukord... Lase mul rääkida, palun!“ ütles Santos ja andis käežestiga Tiislerile märku, et too ei segaks vahele.

„/…/ Siis ma analüüsin Eesti jalgpalli. Me ei ole – ma ütlen „meie“, sest ma olen siin ja natuke nagu eestlane –, maailmas 100 parema koondise seas. Me loome siin neljale suurklubile illusioone. Neil on illusioon, et nad suudavad mängida, sest neil on alati kohtunike toetus. Siis nad lähevad UEFA võistlustele ja seal ei ole Eesti meeskondadel enam lihtne mängida. Muidugi ei ole, sest UEFA võistlustel ei eelistata kedagi!“