Max Verstappen tegi Lewis Hamiltonile ringi sisse.

Foto: Hasan Bratic / SIPA / Scanpix
Vormel 1
6. mai 2022, 15:16

Verstappen pani ringiga saanud Hamiltonile puid alla: Russell tuli sama autoga neljandaks, järelikult see polegi ju nii halb masin?

Kahe nädala eest Itaalias Emilia Romagna GP-l maksimumpunktid noppinud Max Verstappen on mõistagi suursoosik ka sel nädalavahetusel peetaval Miami GP-l. Enne autosse istumist sai ta aga osavalt torgata oma vihast rivaali Lewis Hamiltoni.

Mercedese pilootidel pole käsil just parim hooaeg – kui varem on nad olnud pidevalt sõitjate rivi eesotsas, siis Itaalias tegi Verstappen Hamiltonile lausa ringi sisse.

„Kui aus olla, siis ma ei jõudnudki seda nautida. Keskendusin ainult oma sõidule, kõigist mahajääjatest möödumisele, et suurte kadudeta ja võidukalt finišisse jõuda. Ma ei reageerinud sellele kuidagi eriliselt,” viitas ta Telegrahiga suheldes Hamiltonile ringi sisse tegemisele.

„Eelmisel hooajal oli mul Lewisega vihaseid võidusõite. Nüüd on ta autos, mis enam pole nii hea. Kuigi George [Russell] tuli ju sama autoga neljandaks. Seega polegi see ju nii halb auto, mis?” torkas ta Hamiltoni.

Ka Verstappenil on Red Bulli töökindlusega senise hooaja jooksul olnud probleeme ja ta leiab end tabelis teiselt kohalt, Ferrari piloodist Charles Leclercist lausa 27 punkti kaugusel. Hamiltoni edestab valitsev maailmameister aga juba 31 punktiga.

MM-sarja tabel:

1. Charles Leclerc (Ferrari) - 86 punkti
2. Max Verstappen (Red Bull) - 59
3. Sergio Perez (Red Bull) - 54
4. George Russell (Mercedes) - 49
5. Carlos Sainz (Ferrari) - 38
6. Lando Norris (McLaren) - 35
7. Lewis Hamilton (Mercedes) - 28