Formula One F1 - Miami Grand Prix - Miami International Autodrome, Miami, Florida, U.S. - May 6, 2022 Mercedes Lewis Hamilton before practice REUTERS/Ricardo ArduengoFoto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
6. mai 2022, 22:22

FIA vastu protesti korraldanud Hamilton on valmis Miami GPst loobuma (3)

Seitsmekordne vormel 1 sarja maailmameister Lewis Hamilton ähvardas Rahvusvahelist autospordiliitu (FIA), et loobub Miami GP-l võistlemisest, kui tal ei lubata kanda masinas ehteid.

Seda ei võimalda uus reegel, mida põhjendatakse turvanõudena. See võeti kasutusele tänavu enne hooaja kolmandat etappi Austraalias. Hamilton eiras toona reeglit, kandes sõidu ajal kõrva- ja ninarõngaid.

Seda on ta teinud sisuliselt terve oma karjääri jooksul. Britt kandis Miami GP pressikonverentsil kolme käekella ning hulgaliselt ehteid ning andis mõista, et eirab reeglit ka siis, kui tal ei lubata võistelda.

„Kui nad keelavad mind, siis olgu nii. Meil on varusõitja olemas, seega oleme nädalavahetuseks valmis. Linnas jagub tegemisi niikuinii, seega minuga on igal juhul kõik hästi,“ vahendas Hamiltoni sõnu The Guardian.

Käimasoleval hooajal alles seitsmendal kohal olev Mercedese piloot on öelnud ka, et ta ei saa oma ehteid ära võtta. Hamilton on enda sõnul proovinud ühendust võtta ka FIA presidendi Mohammed ben Sulayemiga, kuid pole siiani saanud vastust.

„Kui mõtlete sammudele, mida oleme spordis teinud, ja olulisematele murekohtadele, siis on see nii väike asi. See vaidlus tundub mõttetu, meil on olulisemaid asju, millega tegeleda. Ma ei taha selle üle võidelda, tahan olla toeks. See on väga-väga tobe,“ kinnitas Hamilton, et mõistab reegli hukka.

Miami GP on kavas pühapäeval ning algab Eesti aja järgi kell 22.30.