Charles Leclerc (vasakul) ja Carlos Sainz Jr alustavad Miami GPd esireast.

Foto: AP / Scanpix
Vormel 1
8. mai 2022, 08:38

Miami GPd alustavad esireast Ferrarid

Vormel 1 Miami etapi ajasõidu võitis hooaja üldliider Charles Leclerc.

„On uskumatu olla USAs ja näha, kui palju on spordiala viimaste aastate jooksul siin kasvanud ja kui palju on tribüünidel inimesi. Viimane nädalavahetus polnud minu jaoks suurepärane, sest tegin võistlusel vea. Kuid tänane (laupäevane) päev läks hästi, alustame esikohalt ja peame võistlusel töö lõpuni viima,“ lausus Ferrari piloot Leclerc peale ajasõitu.

Ferrarid võtsid kaksikvõidu, sest Leclercile järgnes Carlos Sainz jr (+0,190). Teise rea hõivasid Red Bullid, kui kolmas oli Max Verstappen (+0,195) ja neljas Sergio Perez (+0,240). Sealjuures ei pruugi see näidata jõudude tõelist vahekorda, sest valitsev maailmameister Verstappen tegi otsustaval kiirel ringil sõiduvea.

Sel hooajal neljast etapist kaks võitnud Leclerc nentis, et Ferrarid ja Red Bullid töötavad rajal erinevalt. „Red Bullid on ülikiired sirgetel, meie kurvides. Homme tuleb raske katsumus, aga loodetavasti tuleme esikohale,“ lisas Monaco lipu all sõitja, kes on MM-sarjas kogunud 86 silma, mida on 27 enam kui Verstappenil.

Hollandlase sõnul nende masin kuigi hästi Miami tänavarajal ei toimi. „Olen üllatunud, et olime kvalifikatsioonis nii konkurentsivõimelised. Arvan, et tegime väga head tööd, kuid meie nädalavahetused ei tohiks olla nii keerulised,“ sedastas Verstappen.

Red Bull ja Ferrari olid taas ülivõimsad, sest teised tiimid jäid ajasõidu võitjast enam kui 0,6 sekundi kaugusele. Viies oli Alfa Romeo piloot Valtteri Bottas (+0,679), kuues Mercedest rooliv seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton (+0,829), seitsmes AlphaTauri esinumber Pierre Gasly (+0.894) ning viimasena mahtus sekundi sisse Lando Norrise juhitud McLaren (+0,954).

MM-sarja neljas mees George Russell oli hädas Mercedese tasakaaluga ning britt sai alles 13. koha. Samas toimub Miami GP ajaloos esimest korda ning eeldatavasti lüüakse võistluse käigus kaardipakk sassi, sest kitsal tänavarajal peaks juhtuma avariisid, uuel rajal saab mängida rehvistrateegiaga ning õhtuks lubatakse 40% tõenäosusega vihma.