Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
8. mai 2022, 19:24

GALERII | Tartu võttis TalTechi liidri rajalt maha ja asus poolfinaali juhtima. Rosenthal: ehitasime oma mängu Childressi peale üles (1)

Kuuenda paigutusega korvpalli meistriliiga play-offi jõudnud Tartu Ülikool Maks & Moorits astus esimese suure sammu finaalseeria suunas, kui pani võõral platsil paika põhiturniiri teisena lõpetanud TalTech/OPTIBETi seisuga 75 : 67.

21 pallikaotust teinud Tartule tõi võidu meeskondlikult ühtlane esitus, Märt Rosenthali suurepärane kaitse TalTechi liidri Brandon Childressi vastu (Childress patustas kaheksa pallikaotusega) ja Braxton Hugginsi olulised korvid viimasel veerandajal, kui TalTech oli juba lähemale tulnud.

Sarnaselt veerandfinaalidele Viimsi vastu suutis ka seekord ajada Tartu lõpu pingeliseks, kui TalTech alustas viimast veerandaega -16 pealt, aga mängis vahe mõne minutiga seitsmele punktile. Päris järgi nad aga Tartule kordagi ei jõudnudki.

„Kõik teavad, et Childress on nende liider ja ehitasime oma mänguplaani tema peale üles. Tahtsime teda võimalikult palju mängust elimineerida – et ta peaks ise tegema ja et teistele jääks vähem enesekindlust. Alguses me sellega hästi hakkama ei saanud, aga teisel veerandajal saime ta paremini pidama,” arutles Rosenthal Delfile antud usutluses.

„Neljas veerandaeg on meie mõõn – nad tulid tagasi, aga päris mängu ei saanud. Alates esimesest mängust Viimsiga tuleb meil mõõn sisse ja see pole väike,„ nentis ta. „Tavaliselt viis minutit ja neljandal veerandajal. Kui me suudaks selle ära jätta, siis oleks asjad palju paremad. Aga Tartu publik on võimas ja oleme rahul, et koduväljakueelise endale saime.“

TalTechi eest hea tabavusega 23 punkti visanud Oliver Metsalu niivõrd jututujus ei olnud. „Mõned detailid ja mõned visked – sinna see mäng läks. Nad olid üleüldse väga agressiivsed ja teadsime seda, aga mis ma ikka oskan öelda. Seeria on kolme võiduni ja pead norgu lasta ei saa.”

TalTechi visatud 67 punktist lausa 39 kirjutati Metsalu või Childressi nime taha. Kui Metsalu aga viskas 14 viskest sisse lausa 11, siis Childress vaid kuus ja tegi ka kaheksa pallikaotust.

Tartu eest oli resultatiivseim Huggins 13 punktiga, aga lausa kuus meest panustas vähemalt üheksa punktiga.

Seeria teine kohtumine toimub kolmapäeval Tartus.