Sisuturundus
9. mai 2022, 14:46

Kuidas laiendada investeerimisalaseid teadmisi ja olla üleüldiselt teadlikum investor?

Keegi ei ole meist sündinud investoriks. Kõikvõimalikud oskused ja teadmised tulevad ikka läbi õppimise ning kogemuste. Kahtlemata on värskel investoril investeerimismaailmas algul päris keeruline orienteeruda, kuid seda protsessi saab igaüks kiirendada.

Siin on kolm nõuannet, mis aitavad uuel investoril olla investeeringute paigutamisel teadlikum. 

Loe raamatuid ja uuri lisa internetist

Juba algklassis tehti meile selgeks, et raamatute lugemine on suurepärane viis enda harimiseks ja arendamiseks. Ka investeerimise kohta on saadaval hulk raamatuid, mis aitavad alustaval investoril sellest valdkonnast lihtsamini sotti saada ja teha seeläbi paremaid otsuseid. 

Samuti on hea abimees internet, kus on saadaval erinevad artiklid ja blogid, mis sisaldavad lihtsas ja selges keeles kasulikku informatsiooni investeerimise kohta. Ära karda nõu küsida ka mõnelt sõbralt või tuttavalt, kellel juba sel alal kogemused olemas. 

Teadmiste kogumine ning ennast valdkonnaga kurssi viimine on tegelikkuses kiire protsess. Kindlasti ei tasuks muretseda, et investeerimine käib üle jõu – selleks ei pea olema tohutu majandusteadlane. Baasteadmisi saab omandada igaüks piisavalt kerge vaevaga. 

Pane kohe paika enda eesmärgid

Miks sa üldsegi tahad alustada investeerimisega? Kas sa soovid kindlustada endale mugavamat pensionipõlve? Tahad sa koguda raha näiteks kodu või auto ostuks? Soovid sa luua tulevikuks passiivse tuluallika, et põhitööd tegema ei peaks?

Enne investeerima asumist tuleks esmalt püstitada eesmärgid, mille poole sa püüdled. Eesmärgi seadmine aitab sul kui alustaval investoril pilti selgemini näha ja teha lihtsamini otsuseid, kuhu ja mis perioodiks raha kasvama panna.

Näiteks pikaajalise investeeringu puhul on sinu enda ajakulu pigem väike. Oma portfellile võib pilgu peale visata kord kuus. Arvesta veel lisaks sellega, et igasuguste investeeringute kõikumine on normaalne nähtus ega tähenda, et peaksid oma raha ilmtingimata kohe välja võtma. 

Aeg on investori üks parimatest sõpradest

Üks oluline komponent investeerimise juures on aeg. Mida varem sa investeerimisega alustad, seda rohkem on sul aega raha kasvatada.

Investor peab juba alguses aru saama, et suurim tootlikkus on just pikaajalistel investeeringutel. Investeerimine pole kindlasti viis, kuidas kiirelt rikastuda. Tuleb meeles pidada, et raha ei kasvata sa mitte päevade ega kuudega, vaid aastatega. Panustada tuleb pikalt ja järjepidevalt – seda rohkem sa ka lõpuks teenid. 

Niisiis tagab investorile edu just nimelt kannatlikkus ja järjepidevus. Tee esimene samm juba täna!

Edukat investeerimist!

Kreditex Ühisraha

www.kreditex.ee

Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ja vajadusel konsulteerige meie spetsialistidega