Adreian Payne.

Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
9. mai 2022, 19:34

31aastane endine NBA ja Euroliiga korvpallur tulistati surnuks

Suri neli hooaega korvpalliliigas NBA ning hiljem Euroliigas Ateena Panathinaikose ridades mänginud Adreian Payne.

2014. aasta NBA drafti 15. valikut Payne'i tulistati möödunud ööl Orlandos ning ta suri haiglas. Orange'i maakonna politseijaoskonna sõnul lasi hukutava kuuli Lawrence Dority, kes peeti sündmuskohal kinni. Täpsemalt nad juhtumit ei lahanud.

Vägevate füüsiliste eelduste ja hea põrkega Payne oli USAs keskkooli- ja ülikoolikorvpallitäht, kes NBAs ei suutnud läbi lüüa. Ääre draft'is valinud Atlanta Hawks saatis kolme mängu järel Payne'i vahetustehinguga Minnesota Timberwolvesi, kus too pääses esimesel hooajal 22 mängus algkoosseisu, aga piirdus keskmiselt 7,2 punkti ja 5,4 lauapalliga. Järgmisel kahel hooajal oli ta hädas tervisega ning langes Timberwolvesis vahetusmeheks, 2017. aastat alustas Adreian üsna edutult Orlando Magicus.

2018. aasta veebruaris liitus ta Euroopa suurklubi Panathinaikosega, kuid kaheksas mängus jäi ta arvele keskmiselt 3,5 punkti ja neli lauda. Järgmisel aasta veebruaris oli ta samas klubis tagasi, kuid kahe kuu järel sai taas hundipassi. Seejärel tõmbas ta selga Prantsusmaa klubi ASVELi ning Türgi satsi Ormanspori vormi.

Tema viimane tööandja oli Leedu meeskond Utena Juventus, kus 208 cm pikkuse suure ääre arvele jäi seitsmes liigamängus keskmiselt 8,4 punkti ja 4,6 korvisöötu. Selle aasta veebruaris läksid mängija ja klubi teed lahku.