Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
9. mai 2022, 22:36

Suri kolmel korral Ajaxiga Hollandi meistriks tulnud 29aastane jalgpallur

29aastaselt suri kolmel korral Hollandi meistriks tulnud ning Kongo koondises mänginud Jody Lukoki.

Viimati kuulus 29aastane äär Twente klubisse. „Täna hommikul saime kohutava uudise, et Jody Lukoki on meie seast lahkunud,“ teatas Hollandi klubi oma kodulehel. „Klubi on sellest traagilisest sündmusest šokeeritud ja sügavalt rabatud. Twente tunneb lähedastele kaasa ja soovib neile jõudu selle tohutu kaotusega toime tulekul.“

Ametlikult pole mehe surma põhjust teada. Aafrika lehtede väitel pussitasid jalgpalluri surnuks kaks kurjategijat.

Kongos sündinud Lukoki pere pages kodusõja eest Amsterdami ning Jody liitus 2008. aastal Ajaxi noortemeeskonnaga. 2011. aasta jaanuaris jõudis ta tiimi esindussatsi, äär esindas Ajaxit 24 mängus ja võitis klubiga kolmel järjestikusel hooajal kolm Hollandi meistritiitlit.

Aastail 2013-2015 esindas ta Hollandis Cambuuri ja Zwolle PECi, alates 2015 hooajast kandis Lukoki Ludogoretsi vormi, kellega võitis viie aastaga kolm Bulgaaria meistritiitlit. Hooajal 2020–2021 esindas välejalg Türgi satsi Yeni Malatyaspor, alates sellest hooajast naasis Hollandisse. Ent Twentes tal jäigi debüüt tegemata. Möödunud kümnendi alguses esindas Lukoki erinevaid Hollandi noortekoondisi, meheks kasvades kolis ta Kongo rahvuskoondise rüppe.