Martin Dorbek (esiplaanil) panustas Kalev/Cramo võitu 13 punkti ja 9 resultatiivset söötu.

Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
10. mai 2022, 21:09

Kalev/Cramo pani pärnakad ka teises mängus oma pilli järgi tantsima

BC Kalev/Cramo asus Eesti korvpallimeistrivõistluste poolfinaalseeriat Pärnu Sadama vastu võitudega kaks-null juhtima, kui suvepealinnas alistati Sadama mehed 99 : 84.

Tallinnas peetud avamängus oli Kalev/Cramo võtnud kindla 76 : 52 võidu ning esialgu näis, et valitsev meistermeeskond jätkab Pärnus sealt, kus laupäeval pooleli jäädi. Kui avaveerandit oli mängitud kaks ja pool minutit, juhtis Kalev juba 11 : 2 ning pärnakate peatreeneril Heiko Rannulal ei jäänud üle muud, kui võtta esimest korda aeg maha.

Esimese hooaga sellest justkui palju abi ei olnud, sest kalevlased jätkasid uljalt skoorimist ja juhtisid neli minutit enne veerandaja lõppu juba 21 : 4. Seejärel hakkasid viimaks tabama ka pärnakate visked, kuid esimese veerandi võitis ikkagi Kalev/Cramo 13 punktiga 30 : 17.

Ent teist veerandaega alustas Pärnu täiesti uue hingamisega ning kui veerandit oli mängitud kaks ja pool minutit, saadi Ivo Van Tamme kolmese järel vahe miinus viie peale 30 : 35. Ning mõned minutid hiljem oli väljakuperemeeste kaotusseis ka peaaegu minimaalne: Mihkel Kirves sopsas kolmese ja seis oli 37 : 39 Pärnu poolt vaadates.

Ent veerandaja viimastel minutitel leidis uuesti oma mängu üles ka Kalev/Cramo. Kregor Hermet tabas kaks kolmest ja Cramo sai taas ette 11 silmaga 50 : 39. Pikale vaheajale minnes oli Kalevi eduseis 14 silma 57 : 43.

Kolmandal veerandil hoidis Kalev vahe pidevalt samas suurusjärgus. Nagu esimeses mängus, kamandas Rannula taaskord mehed maa-ala kaitsesse ja abi oli sellest nii palju, et veerandi lõpuks saadi vahe miinus 11 peale 63 : 74.

Viimasel perioodil rullus mäng sarnase stsenaariumi järgi. Kalev hoidis kätte võidetud edu pidevalt kümnest punktist üleval pool ja kui pärnakad ka said 2:39 enne normaalaja lõppu vahe miinus kaheksa peale 81 : 93, siis murrangut see ei tähistanud. Mängu viimased korvid tulid ikkagi Cramolt ja lõpusireeni kõlades ilutsesid tablool nende võidunumbrid 99 : 84.

Võitjate parimad olid Kamari Murphy 20 ja Hermet 18 punktiga, Martin Dorbek lisas 13 punkti ja 9 resultatiivset söötu. Pärnakate kasuks tõi Kirves 22 (lisaks 9 lauapalli), Robert Valge 18 ja Siim-Markus Post 15 (lisaks 9 resultatiivset söötu) punkti.

Kregor Hermet tõdes mängujärgses intervjuus Inspira telekanalile, et kohtumise murdepunktiks ja edu võtmeks oli see, et pärnakate minispurtide ajal ei kaotanud Kalevi mehed pead ja neil olid vastused olemas. Ta lisas, et Pärnu mäng oli võrreldes esimese kohtumisega märksa agressiivsem, kuid Kalevi trumbiks oli mitmekesine rünnak.

Esimese mängu vigastuse tõttu vahele jätnud Mihkel Kirves lausus omalt poolt, et otsustavaks sai Kalevi suur algedu: kuigi Pärnu vinnas end neile paaril puhul peaaegu järele, siis selleks kulus nii palju energiat, et väga ohtlikuks neil ikkagi enam saada ei õnnestunud.

„Selle algeduga nad kontrollisid kogu mängu,“ nentis Kirves.

Kolme võiduni peetava seeria kolmas matš toimub laupäeval Tallinnas.