Braxton Huggins

Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
11. mai 2022, 21:11

NAGU VANAL HEAL AJAL? Korvpalli meistriliigas terendab Tartu ja Kalevi finaal

Paistab, et Eesti korvpalli meistriliigas läheb nii nagu vanasti ehk finaalis mängivad omavahel Tartu Ülikool ja Kalev/Cramo. Kui Cramo läks poolfinaali Pärnu vastu juba teisipäeval 2 : 0 juhtima, siis sama tegi kolmapäeval kodusaalis ka Tartu Ülikool Maks & Moorits Taltech Optibeti vastu.

Seni on play-offis Tartu mõõnad olnud viimasel veerandajal, aga seekord oli põud mängu alguses. Taltech läks kiirelt 6 : 0 ja 11 : 3 ette, aga siis hakkas Tartu vaikselt tulema. Avaveerandi järel juhtis pealinnaklubi küll 23 : 18, aga nagu külaliste peatreener Alar Varrak mängu järel Delfi ja Inspira eetris sõnas, siis otsustas kohtumise ära teine veerandaeg.

Tartu juhtis seda mingil hetkel lausa 20 : 3, järjest nopiti ründelaudu ja peaasjalikult tänu Braxton Hugginsile purjetati eest ära. Taltechi mehed eksisid üksteise võidu ja kokku tehti veerandaja jooksul lausa seitse pallikaotust. Poolajapausiks oli Tartu ees juba 44 : 32 (Huggins 22 punkti) ning naljalt alla kümne enam vahe ei langenudki. Lõpuks teenis Tartu võidu seisuga 77 : 62.

Huggins kostitas Taltechi 1137 pealtvaataja ees kokku lausa 32 punktiga, Adomas Drungilas ja Märt Rosenthal lisasid 11 ning Emmanuel Wembi 10 punkti. Taltechi kõige resultatiivsem oli Brandon Childress, kes viskas küll 16 punkti, aga tegi ka seitse pallikaotust.

Varrak küll ütles, et neil oli Hugginsi pidurdamiseks plaan olemas, aga 32 punkti oli siiski ebameeldiv üllatus. „Esimeses mängus meil see plaan toimis. Ta viskas küll 13 punkti, aga visketabavus oli 30 juures. Neljandal veerandil pani kaks valusat kolmest üle käe, aga saime temaga hästi hakkama. Ju siis on tema ka teinud teatud korrektuurid ja see oli meile väike üllatus, et ta nii palju viskas. Ma arvan, et meil on [tema pidurdamiseks] mees olemas, aga see lööks meie tavapärase rotatsiooni sassi. Meil on nüüd 24 tundi aega mõelda ja siis 24 tundi pärast seda mänguni. Vaatame rahulikult mängu üle – homme õhtul on trenn ja ülehomme mäng. Vaatame üle ja siis teeme omakeskis otsused,” kommenteeris Varrak.

Tartu peatreener Nikolajs Mazurs sõnas, et tegu oli füüsilise kohtumisega. „Ma arvan, et võti oli kaitse ja lauavõitlus. Me olime kaitses head ja lasime viskaval meeskonnal endale panna ainult 62 punkti. Minu arust pole play-offis taktika enam nii oluline. Meeskonnad muudavad palju, kohtunikud lasevad füüsilisemalt mängida ja palju on üks-üks korvpalli. Me olime selleks valmis.”

Seeria kolmas ja Tartu võidu korral ka otsustav kohtumine toimub reede õhtul Tallinnas.