Rein Taaramäe

Foto: Twitter / Intermarché-Wanty-Gobert
Jalgrattasport
11. mai 2022, 22:25

Taaramäe töine päev GIrol: ise endiselt kolmas, sprinter edukalt finišisse aidatud

Rein Taaramäe jätkab Giro d’Italiat kõrgel kolmandal kohal ka pärast viiendat etappi, mis üldarvestuses suuri korrektuure ei teinud. See aga ei tähenda, et Taaramäel oleks lihtne tööpäev olnud.

Sitsiilias sõidetud etapi kogupikkuseks oli 174 km ja kuigi ennustada võis sprindifinišit, siis oli raja keskosas ka korralik teise kategooria tõus. Seal võtsid vedamise enda peale nii Taaramäe meeskond Intermarche kui ka avaetapi võitnud Mathieu van der Poeli klubi Alpecin. Niisiis pidi tõusul tööd rabama ka Taaramäe ise ja selle tulemusena jäidki mitmed kõvad sprinterid peagrupist maha – teiste seas Mark Cavendish, Caleb Ewan ja Arnaud Demare. Intermarche sprinter Biniam Girmay kestis aga selle tempo probleemideta ära ja sai paraja eelise.

Ewan ja Cavendish sealt enam tagasi ei tulnudki ning kaotasid lõpuks võitjale ligi 12 minutit. Groupama sprinter Demare toodi aga tagasi gruppi ja just tema suutiski lõpus kiireimat jalga näidata. Girmay tuli lõpuks viiendaks ja see oli tema jaoks juba kolmas kord jõuda tänavusel suurtuuril esiviisikusse. Avaetapi lõpetas Eritrea välejalg teisena ja kolmanda etapi neljandana.

„Kõik tegid head tööd,“ tunnustas 22aastane Girmay sõidu järel oma meeskonnakaaslaseid. „Mul oli lõpus hea jalg, aga olen õnnelik juba sellegi üle, et suutsin pahandustest pääseda. Viimasel 100 meetril oleksin ma peaaegu kaks korda kukkunud!“ tunnistas ta.

Neljapäeval on Girol kavas 192 km etapp, mis viib ratturid Palmist Scaleasse. Sõidu algfaasis on kavas neljanda kategooria tõus, aga lõpp võib taas kujuneda sprinterite peoks.