NELI! Kevin De Bruyne näitas, et ei mõista vaid sööta, vaid võib ka väravaid kõmmutada, kui tahab.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
12. mai 2022, 08:55

Väravamasinaks muundunud De Bruyne viis Guardiola vasikavaimustusse: „Pidurdamatu, briljantne, vinge, silmapaistev, täiuslik!“

Inglismaa jalgpalli Premier League'is astus järjekordse sammu tiitlile lähemale Manchester City, kes alistas võõral väljakul Wolverhamptoni 5 : 1. Õhtu absoluutseks kangelaseks kerkis Kevin De Bruyne, kes põrutas Wolves'i puuri neli palli.

Belglane tegi otsa lahti juba 7. minutil ja kuigi neli minutit hiljem tema kaasmaalane Leander Dendoncker viigistas, panid City ja De Bruyne sama hooga edasi: 16. minutil tegi Manchesteri mängujuht seisuks 2 : 1, 24. minutil 3 : 1 ja 60. minutil 4 : 1. City viienda värava löömise au jäi 84. minutil Raheem Sterlingule.

Kuna hiljuti sai teatavaks, et City ründemasinat saabub uuel hooajal täiendama Erling Braut Haaland, saatis De Bruyne norrakale kohe ka väikese tervituse, kui imiteeris kaabutriki vormistamise järel Haalandi kuulsat mediteerimis-tähistust. Matši järel antud intervjuus De Bruyne sellel pikemalt ei peatunud, kuid tõdes, et mäng õnnestus väga hästi: nii meeskonnal kui ka tal endal.

„Alati kui me mängime, peame me mängima oma mängu. Seda tegime Wolverhamptoni vastu ja peame tegema ka alles jäänud mängudes,“ lisas De Bruyne, kes on nüüd löönud liigas 15 väravat, millega tõusis väravaküttide edetabelis neljandale kohale.

City peatreener Pep Guardiola ei olnud aga kiitusega kitsi, kui De Bruyne esitust kommenteerima asus.

„Pidurdamatu, briljantne, vinge, silmapaistev, täiuslik,“ ülistas Guardiola.

Ta jätkas: „Kevin on alati suutnud luua erakordseid asju. Ta on alati olnud helde söötja, kuid ta peab ka ise väravaid lööma ning tänavune hooaeg on selles suhtes olnud kõige viljakam alates ajast, kui oleme koos töötanud. Oleme talle alati rääkinud, et ta peab olema rohkem ka karistusalas ja karistusalale lähemal ja sel hooajal on ta teinud seda üha paremini ja paremini.

Mul on tema üle väga hea meel. Loodetavasti jätkab ta samas vaimus, ja mitte ainult sel hooajal, vaid kogu karjääri jooksul. Mul on tunne, et ta on hakanud väravate löömist nautima. Varem olid vaid väravasöödud, kuid ma arvan, et nüüd talle meeldib see: meeldib, kui meeskonnakaaslased tulevad teda kallistama.“

Cityl on nüüd koos 89 punkti, millega edestatakse Liverpooli kolme silmaga. Pidada on veel kaks vooru: City madistab esmalt võõrsil West Hamiga ja viimases voorus kodus Aston Villaga; Liverpool läheb võõrsil vastamisi Southamptoni ja kodus Wolverhamptoniga.

Standings provided by SofaScore LiveScore