Piinlik on: Warriorsi superstaar Steph Curry.

Foto: AP/Scanpix
Korvpall
12. mai 2022, 09:54

VIDEOD | Curry & co sai võika sauna, Giannis surus Celticsi põlvili

Põhja-Ameerika korvpalli superliigas NBAs võinuks läinud ööl selguda esimene konverentsi finaali pääsenud meeskond, kuid ei selgunud, sest Memhpies Grizzliesi vastu seeriat kolm-üks juhtinud Golden State Warriors sai võõrsil hirmsa sauna. Milwaukee Bucks alistas samal ajal võõrsil Boston Celticsi ja asus seeriat kolm-kaks juhtima.

Ilma oma vigastatud superstaari Ja Morantita mänginud Grizzlies pani juba esimesel poolajal käigu põhja, kui võitis selle 27 punktiga 77 : 50. Kolmas veerand oli Warriorsi poolelt veel iseäranis piinlik – see kaotati koguni 17 : 42. Viimase perioodi võitis küll Warriors 13 silmaga, kuid lõppnumbrid olid siiski nende poolt vaadates kohutavad: miinus 39 ehk 95 : 134. Tänavuses play-off'is polnud sellist võidumarginaali veel nähtud.

Grizzliesi parimatena said nii Desmond Bane, Jaren Jackson kui ka Tyus Jones kirja 21 punkti, Warriorsi resultatiivseimana viskas Klay Thompson 19 silma. Meeskonna suurim äss Step Curry piirdus vaid 14 punktiga.

Milwaukee Bucks oli Boston Celticsi vastu viimasele veerandile vastu minnes veel üheksapunktises kaotusseisus, kuid lõpuks võeti ikkagi 110 : 107 võit. Taaskord oli pidurdamatus hoos Bucksi koloss Giannis Antetokounmpo, kes viskas 40 punkti ja hankis 11 laupalli, Jrue Holiday toetas teda 24 punkti, 8 lauapalli ja 6 resultatiivse sööduga. Celticsi mänguvankrit vedasid Jayson Tatum ja Jaylen Brown, kes viskasid vastavalt 34 ja 26 punkti.

Nii Bucksi ja Celticsi kui ka Warriorsi ja Grizzliesi vahelise seeria kuues mäng on kavas Eesti aja järgi laupäeva varahommikul.