Lionel Messil on põhjust taevaseid jõude tänada: raha tuleb sisse robinal ja aina tõusvad kütusehinnad ei pane temal kulmugi kerkima.

Foto: Reuters/Scanpix
Kõmu
12. mai 2022, 15:21

LOEME RAHA! Kes on need kolm sportlast, kes pistsid mullu taskusse rohkem kui sada miljonit eurot?

Spordis on võimalik korralikult raha kokku kühveldada, kui oled oma ala tippspetsialist. USA majadusajakiri Forbes on taaskord ritta sättinud maailma spordiässade rahakotid ja välja rehkendanud, kes on viimase aasta jooksul kõige rohkem krabisevat kukrusse kühveldanud.

Nagu ikka, arvestakse kokku sportlaste põhipalk, kõikvõimalikud boonused ja auhinnarahad ning erinevad sponsorlepingud, mis võivad atleetidele sisse tuua ulmelisi summasid.

Kui eelmises tabelis oli kõige tublim teenija Iiri vabavõitleja Conor McGregor, kes pistis toona taskusse ligi 150 miljonit eurot, siis aasta hiljem ei mahu ta enam isegi mitte esikümnesse. Nüüd on jäme ots taaskord jalgpalliikoonide Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo käes, kelle vahele on suutnud end pressida kossustaar LeBron James.

Nii paisus Pariisi Saint-Germainis hiigelpalka teeniva Messi pangaarve mullu peaaegu 125 miljoni euro võrra, Los Angeles Lakersi ihu, hing ja südametunnistus James teenis 116,27 ja Manchester Unitedi kaanepoiss Ronaldo 110,50 miljonit eurot.

Ent nagu märgitud, on palk vaid üks osa sportlaste sissetulekust: näiteks Messil oli palgaks 52,74 miljonit eurot, samas kui ülejäänu tuli erinevatelt sponsoritelt ja koostööpartneritelt. Et 34aastane argentiinlane jätkab usinalt vanaduspäevade kindlustamist, näitab ka see, et hiljuti lõi ta käed Saudi Araabiaga, et asuda selle vastuolulise mainega naftariigi turismisaadikuks. Näiteks Ronaldo oli mullu sellest koostööpakkumisest keeldunud.

Messile, Jamesile ja Ronaldole järgnevad Brasiilia ja PSG vutituus Neymar (91,29 miljonit), Golden State Warriorsi täht Stephen Curry (89,17), Brooklyn Netsi äss Kevin Durant (88,40), Šveitsi tenniselegend Roger Federer (87,15), Mehhiko poksija Canelo Álvarez (86,98), Ameerika jalgpalli käilakuju Tom Brady (80,62) ning Milwaukee Bucksi mullu NBA meistriks vedanud Giánnis Antetokoúnmpo (77,4).

Lisaks McGreorile on võrreldes eelmise tabeliga esikümnest välja langenud vormeliäss Lewis Hamilton, kes toona pistis taskusse ligi 68 miljonit eurot ja oli sellega teenistuse poolest kaheksas atleet. Aasta polnud kõige parem ka Ameerika jalgpalluri Dak Prescotti jaoks, kes tunamullu teenis 88,9 miljonit ja oli lausa tabeli neljas mees.

Esikümne uuteks tulijateks on Curry, Álvarez ja Antetokoúnmpo.

Eelmisel aastal avaldatud edetabeliga saab tutvuda SIIN.