Ukraina põgenikud Kiievi ja Zagrebi Dinamote sõpruskohtumisel.

Foto: ANTONIO BAT / EPA / SCANPIX
Jalgpall
12. mai 2022, 15:57

RAHUMATŠ! Lillekülas esineb ka 12aastane Mariupoli tüdruk. Henn: „Eesmärk on juhtida tähelepanu sõjale, et me ei harjuks sellega ära.“

Reede õhtul kell 19.00 pannakse Lilleküla staadionil pall mängu kõige õilsama eesmärgi nimel: FC Flora võõrustab heategevusmängus Kiievi Dinamot. Viimased on üle Euroopa peetud matšidega kogunud Ukraina hüvanguks juba üle 700 000 euro ning ka iga viimne kui sent Tallinnas peetud kohtumise tuludest läheb sõjas kannatava riigi hüvanguks.

Kuu aja pärast saab mullu konverentsiliiga alagrupiturniirile jõudnud Flora vutiklubi teada oma vastase tänavuses eelringis ja mänguks läheb juuli algul. Ses vaates on reedene „Rahumäng“ Dinamoga hea ettevalmistus tugeva vastase vastu. Aga mitte sellest ei tahtnud me täna rääkida.

„Esimene eesmärk on ikkagi juhtida tähelepanu sõjale, et me ei harjuks sellega liialt lihtsalt ära,“ rõhutab Flora peatreener Jürgen Henn.

Venemaa sissetungist Ukrainasse on möödas üle kaheksa aasta, täiemahuline sõda on kestnud peagi kolm kuud – nii kurb kui seda ka öelda poleks, aga inimesed on uudistega rindelt juba harjunud, need ei torka enam sama teravalt kui varem.

Edasi lugemiseks: