Eesti võrkpallikoondis

Foto: Aldo Luud
Võrkpall
12. mai 2022, 20:06

Eesti võrkpallikoondis võitis Ukrainat 5 : 0 (2)

Eesti võrkpallikoondis peab sel nädalal kaks kontrollmängu Ukrainaga, millest esimese võitis lausa 5 : 0. Põhjus? Sest tegu on sõprusmänguga, kus peeti igal juhul viis geimi.

Ukraina võrkpallikoondis on kodus toimuva sõja tõttu Käärikul laagris, samas rügab trenni teha ka Ukraina U22 koondis. Mehed ei hoia end seal niisama vormis, vaid valmistuvad ka MM-finaalturniiriks.

Tartus toimunud sõprusmängu alustas Eesti koosseisus Markkus Keel, Albert Hurt, Martti Juhkami, Henri Treial, Alex Saaremaa, Markus Uuskari ja Silver Maar. Kuna Eesti koondise peatreener Fabio Soli jõuab Eestisse alles pühapäeval, siis juhendasid meeskonda Ukraina vastu abitreenerid Alar Rikberg ja Oliver Lüütsepp.

Eesti jäi küll avageimis 1 :3 ja 3 : 6 kaotusseisu, aga Juhkami hea töö toel pääses Eesti 8 : 7 ette. Eesti edu ei olnud hetkeline, vaid Ukraina enam järgi ei saanudki, sest mõne minuti pärast oli Eesti peal juba seisuga 18 : 10 ja esimene geim võideti tulemusega 25 : 18.

Teist geimi alustas Eesti veelgi võimsamalt, sest Keel pani kohe püsti võimsa serviseeria ja leidsime end 6 : 0 eduseisust. Ka siin ei saanud Ukraina enam eriti sabast kinni ja vähemalt viiepunktiline vahe püsis geimi lõpuni. Teine geim Eestile tulemusega 25 : 20.

Kolmas geim oli ametliku mängu omadest (lepiti kokku, et peetakse ka neljas ja viies geim) kõige tasavägisem ja Eesti pääses ette alles 13 : 12 seisul. Tasavägine heitlus jätkus kuni „mängumeeste punktideni”, aga lõpuks geim Eestile seisuga 25 : 22.

Kuivõrd Eesti koondises praegu enamikke suuri staare pole, siis jagunesid põhimängu punktid üsna ühtlaselt – Uuskarile ja Hurdale 13 punkti, Juhkamile 12 ja Saaremaale üheksa.

Väljaspool arvestust peetud neljas geim meenutas aga pigem teist, kus Eesti kohe pikalt ette purjetas ja liialt põnevat heitlust ei nähtudki. Kokkuvõttes oli selles geimis Eesti võit isegi kõige kindlam, tulemusega 25 : 17.