Philadelphia 76ersi ja Joel Embiidi hooaeg on läbi.

Foto: AP / Scanpix
Korvpall
13. mai 2022, 08:41

NBAs selgus esimene poolfinalist, Doncic vedas Dallase seitsmenda mänguni

Korvpalliliigas NBAs sai läbi Philadelphia 76ersi hooaeg, kes kaotas neljandat korda Miami Heatile. Teises mängus alistas Dallas Mavericks kodus Phoenix Sunsi 113 : 86 ja seal selgub edasipääse seitsmendas mängus.

„Alates sellest ajast, kui me ta hankisime, ootasid kõik Houstoni James Hardenit,“ ütles 76ersi täht Embiid pärast kaotatud kuuendat mängu. „Aga ta pole enam see. Ta on pigem mängujuht.“

Veebruaris toimus selle NBA hooaja suurim vahetustehing, kus Philadelphia hankis endale James Hardeni ning Brooklyn Nets sai vastu Ben Simmonsi, Seth Curry, Andre Drummondi ja tuleviku draftivalikud. Kuigi meedia vahutas diilist mitu nädalat, siis tagantjärgi ei võitnud sellest kumbki klubi. Netsi hooaeg päädis play-offi avaringis, kus nad kaotasid kuivalt 0 : 4 Boston Celticsile. 76ersi hooaeg sai läbi meie aja järgi möödunud ööl, kui nad kaotasid 90 : 99 Miami Heatile ning kaotasid seeria 2 : 4.

76ers lootis, et Harden tõuseb Embiidi kõrval teiseks meeskonna täheks, kuid mees ootusi ei täitnud. Otsustavas kuuendas mängus jäi ta arvele 11 punkti, üheksa korvisöötu ja neli pallikaotust. Philadelphia meeskonna hooaeg on läbi, ent laual on küsimus, et mis saab Hardenist edasi. Selle hooaja tosinas kohamängus skooris Harden vaid korra üle 30 punkti, sealjuures jättis Embiid peavigastuste tõttu mitu matši vahele. Eriti suur probleem oli Jamesi visketabavus, sest ta sopsas viskeid vaid 40,4% ja tegi lisaks üle nelja pallikaotuse.

Kuigi kõik nooled näitavad langustrendi, siis peab 76ers kirjutama Hardeniga alla uue mahlaka lepingu või 32aastane korvpallur liigub parematele jahimaadele. „Tahan meeskonnaga kasvada, saada paremaks ja teha kõike, et me võidaks,“ tõdes Harden peale kuuendat matši.

99 : 90 võidumängus säras Miami Heati äss Jimmy Butler, kes tõi 32 punkti. 76ersi parimad olid 20 silmaga Tyrese Maxey ja Embiid. Sealjuures mängis Butler paar hooaega tagasi Philadelphias. „Ma siiani ei tea, miks me ta ära lasime,“ tunnistas Embiid. „Soovinuks minna koos temaga lahingusse.“

Öö teises mängus alistas Dallas Mavericks Luka Doncici 33 punkti ja kaheksa korvisöödu abil 113 : 86 Phoenix Sunsi. Seni on nende kahe meeskonna seeria olnud päris kummaline, sest iga mängu on võitnud kindlalt kodumeeskond. 3 : 3 seisult selgub edasipääseja pühapäeval Phoenixis.