Kaia Kanepil kulus veerandfinaalis vastase alistamiseks tund ja 43 minutit.

Foto: Martin Ahven
Tennis
13. mai 2022, 21:22

SUPER! Avaseti kaotanud Kanepi tuli raskest seisust välja ning pääses poolfinaali (1)

Eesti teine reket Kaia Kanepi (WTA 46.) pääses Pariisis toimuval Trophee Lagardere’i WTA 125-kategooria turniiril poolfinaali, alistades kaheksa parema seas Donna Vekici (WTA 106.) tulemusega 3 : 6, 6 : 4, 6 : 1.

Servimist alustas Horvaatia tennisist, kes võitis avageimis kaks esimest punkti. Seejärel pääses ette Kanepi, kes teenis ka murdepalli, ent Vekic suutis selle ässaga päästa. Lõpuks õnnestus tal hoida ka oma pallingut. Teine geim oli samuti tasavägine, kõvasti võidelnud horvaatlanna teenis kaks murdepalli, kasutas neist teise ära ning pääses 2 : 0 ette.

Kolmas geim oli taas pikk, sel korral õnnestus serv murda Kanepil, kes vähendas sellega kaotusseisu 1 : 2-le. Oma servigeimil eestlanna siiski viigistada ei suutnud – 1 : 3. Kui esimesed neli geimi olid tasavägised, siis viienda võitis Vekic kuivalt. Kanepi vastas kuuendas samaga – 2 : 4. Ka seitsmes geim lõppes nulliga – sedapuhku Eesti tennisisti jaoks, kes jäi 2 : 5 taha.

Kanepi suutis kaheksanda geimi oma pallingul veel võita, ent järgmises vormistas Vekic kindlalt setivõidu.

Teises setis nähti esimest murret alles kümnendas ja viimases geimis – Kanepi pani vastase tugeva surve alla, teenis kaks settpalli, millest kasutas ära esimese.

Kolmanda seti esimestes geimides olid mõlemad oma pallingul kindlad. Seisul 2 : 1 tegi Kanepi servimurde ning läks pärast seda oma teed, Vekicil ei õnnestunud enam mängu tagasi tulla.

Matš kestis kokku tund ja 43 minutit. Kanepi lõi üheksa serviässa, vastane kuus. Samas patustas ta seitsme topeltveaga, Vekic tegi neid kolm.

Poolfinaalis läheb turniiril esimest asetust omav Kanepi vastamisi 21aastase ameeriklanna Claire Liu`ga (WTA 118.), kes alistas reedel tulemusega 6 : 4, 7 : 5 Venemaa tennisisti Varvara Gratševa (WTA 72.).

Tegu oli Kanepi esimese võiduga 25aastase Vekici üle. Mullu jäi ta Horvaatia praegusele kolmandale numbrile alla Austraalia lahtiste kolmandas ringis ning 2019. aastal USA lahtiste teises ringis.