Floyd Mayweatheri ja Don Moore'i laupäevaks planeeritud näidismatš jääb Araabia Ühendemiraatide presidendi surma tõttu ära.

Foto: Eric Espada / AFP / Scanpix
Võitlussport
14. mai 2022, 08:33

Presidendi surm jätab Mayweatheri ringituleku ära. Hoobi said ka Eesti epeenaised!

See artikkel pidanuks rääkima sellest, kuidas Floyd Mayweather on pärast erru minekut tegelenud tsirkusega – sealjuures jätnud ise ringis sirge jalaga ringi kulgedes Conor McGregorist ja Logan Paulist asiste poksijate mulje.

Samuti pidanuks me siin rääkima, kuidas tema värskeim palagani tegemine, laupäeva õhtul oma endise treeningpartneri Don Moore’iga madistamine läheb pealtvaatajale maksma kuuekohalise piletihinna – kuna võistlus pidanuks toimuma Dubai Burji hotelli kopteriplatsil, kus varem on golfipalle löönud Tiger Woods, vormeliga tiirutanud David Coulthard ning tennist tagunud Roger Federer ja Andre Agassi.

Reede õhtul Araabia Ühendemiraatidest tulnud teated tõmbasid aga nendele plaanidele vee peale. Poksiõhtu, kus teiste seas pidanuks üles astuma ka endine MMA supertäht Anderson Silva, jääb riikliku tragöödia tõttu ära.

73aastaselt lahkus siit ilmast üks maailma rikkamaid riigijuhte, AÜE president šeik Khalifa bin Zayed al-Nahyan, kelle perekonna vara suuruseks hinnatakse 144 miljardit eurot. Formaalselt juhtis šeik Khalifa Emiraate aastast 2004, kuid pärast 2014. aastal üle elatud infarkti olid tema kohustused pigem tseremoniaalset laadi. Sellegi poolest jõudis ta oma presidendikarjääri esimese 10 aastaga riigis läbi viia mitmeid reforme, mis hoidsid Emiraate avatumal ja läänemeelsel kursil.

Seoses presidendi surmaga on Dubai riigitöötajad kolmepäevases leinas ning sellega ühinevad ka paljud erasektori inimesed. Seetõttu ei ole võimalik Mayweatheri poksiõhtut lihtsalt läbi viia.

„Meie suurimast austusest ja seoses ettenägematute force majeure sündmustega, tuleb 14. maiks Burj Al Arab Jumeirahisse planeeirtud Global Titans Dubai sündmus teadmata ajaks edasi lükata. Uus kuupäev teatatakse peagi,“ teatasid poksitsirkuse korraldajad.

Esimeste kõlakate järgi võib võitlusõhtu toimuda nädala pärast.

Šeik Kahlifa surm mõjutab ka Eesti epeenaiste tegemisi, kes pidanuks Fujairah's jätkama MK-etappi – põhiturniirile pääses viis eestlannat. Katrina Lehis andis Emiraatidest teada, et vähemalt esialgu on võistlused edasi lükatud.