Eesti koondise esikinnas Karl Jakob Hein on vigastusest tervenenud.

Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
14. mai 2022, 15:23

Hea uudis vutikoodisele: Hein on tagasi!

Juba vähem kui kuu aja pärast ootavad Eesti jalgpallikoondist rahvuste mudaliigas ees madinad San Marino ja Maltaga. Hea uudisena saavad sinisärgid ilmselt arvestada koondise esikinda Karl Jakob Heina osalemisega.

Londoni Arsenali hingekirja kuuluv Hein astus peagi lõppeval Inglismaa liigahooajal karjääris olulise sammu edasi: varem Arsenali duubelrivistust esindanud eestlane saadeti meeste seas mängupraktika kogumiseks laenule esiliigasatsi Reading, kus ta kerkis kärmelt põhiväravavahiks. Kahjuks lõppes Heina seiklus vaid viie mänguga: „Ta kukkus oma kodus ja vigastas pöidlaluu sidemeid,“ teatas veebruari lõpus Readingu peatreeneri Paul Ince.

Vigastus vajas operatsiooni ning sellest taastumiseks prognoositi umbkaudu kaks kuud. Tundub, et ennustused tabasid naelapea pihta, sest sel nädalal avastasid Arsenali treeningut väisanud ajakirjanikud endalegi üllatuseks, et teiste seas harjutas esindusmeeskonnaga ka Eesti koondise väravavaht.

Sealjuures ei olnud Hein niisama võistkonna juures vaid tema kaitsta oli värav, kuhu Arsenali ründajad enda vormi proovisid timmida. See tähendab, et kõigi eelduste kohaselt on meie mängumees vigastusest täielikult taastunud. Tõsi, mängupraktikat ta kahjuks enam sel hooajal kuskilt ammutada ei saa.

Hooaega finantsreeglite rikkumise tõttu kuue miinuspunktiga alustanud Reading jäi lõpuks nelja silmaga Inglismaa esiliigasse püsima. Arsenal on kaks vooru enne Premier League’i hooaja lõppu meistrite liigasse viival neljandal kohal, kuid suurim rivaal Tottenham Hotspur hingab neile punkti kauguselt kuklasse.