Anamarija Lampič.

Foto: AFP / Scanpix
Talisport
14. mai 2022, 16:14

Järjekordne murdmaatäht hakkab laskesuusatajaks (3)

Sprindis kolm MM-medalit võitnud murdmaasuusataja Anamarija Lampič teatas sotsiaalmeedias, et hakkab edaspidi võistlema laskesuusatamises.

„Hüvasti murdmaasuusatamine. Tere tulemast laskesuusatamine,“ kirjutas sportlane Instagramis. Sloveenia väljaannete teatel jagab Lampič oma tulevikuplaanide kohta rohkem üksikasju uuel nädalal.

26aastane Lampič saavutas murdmaasuusatamises edu eelkõige lühemal maal. 2021. aasta Oberstdorfi MMil võitis ta sprindis pronksi nii individuaalselt kui teatesõidus, kaks talve varem Seefeldis sai ta sprinditeatest kaela hõbemedalid.

MK-sarjas on ta võitnud kolm etappi, 2021. aastal oli ta hooaja kokkuvõttes parim sprinter ja viis koju väikese kristallgloobuse. Ent Pekingis toimunud olümpia läks medalisoosikuna Hiina sõitnud Anamarijal aia taha, sest parimaks jäi sprindi 12. koht. Sloveenia meedia väitel tegi Lampič juba hooaja lõpus salapärase ja mitmetähendusliku avalduse, kui ta ütles: „Võib-olla näeme tulevikus mujal.“ Väidetavalt polnud sportlane rahul alaliidu vähese toega.

Viimastel hooaegadel on sarnase sammu teinud muuhulgas Denise Herrmann ja Stina Nilsson, kes tegid varem niisamuti tegusid eelkõige sprindis. Lampiči ala vahetus oleks kõva hoop Sloveeniale selleski vaates, et järgmisel aastal võõrustab Planica põhja suusaalade maailmameistrivõistlusi, kus Anamarija olnuks kodupubliku üks suurim medalilootus.