Kaia Kanepi.

Foto: Martin Ahven
Tennis
14. mai 2022, 20:12

Ridamisi murdevõimalusi raisanud Kanepi sai poolfinaalis valusa kaotuse

Eesti teine reket Kaia Kanepi (WTA 46.) kaotas Pariisis toimuval Trophee Lagardere’i WTA 125-kategooria turniiri poolfinaalis Claire Liule (WTA 118.) 4 : 6, 6 : 2, 0 : 6,

Turniiril eelnevalt venelanna Kamilla Rahhimova (WTA 104.), tšehhitar Linda Fruhhvirtova (WTA 202.) ja horvaadi Donna Vekici (WTA 106.) konkurentsist langetanud Kanepi alustas poolfinaali hästi. Kohe esimeses geimis teenis eestlanna kaks murdepalli, millest kasutas teise. Edu ei püsinud siiski kaua, sest 3 : 2 eduseisus oli 36aastane Kanepi hädas oma serviga ning andis murde tagasi.

Nii 3 : 3 kui 4 : 4 seisult teenis eestlanna taas kaks murdepalli, aga neid ei suutnud ta sel korral ära kasutada. Raisatud võimalused maksidki kätte, sest Kanepi oli taas oma pallinguga hädas ning murde abil võitis 21aastane Liu 45 minutit kestnud avaseti 6 : 4.

Teises setis eestlanna vastasele suurt sõnaõigust ei pakkunud. Kanepi hoidis oma servi väga kindlalt, murdis Liu esimesest kolmest pallingugeimist kaks ja võitis seti 35 minutiga 6 : 2.

Kolmandas setis kaotas Kanepi oma esimese servi, kuid 0 : 2 kaotusseisus sai ta kaks murdepalli. Kuid kogenud eestlanna ei suutnud neid ära kasutada. 0 :4 seisult teenis Kanepi taas kaks murdepalli, aga taas näitas ameeriklanna külma närvi. See murdis Kanepi lõplikult, sest oma viimases servigeimis ei saanud ta ühtegi punkti ning kaotas otsustava seti poole tunniga kuivalt 0 : 6.

Kanepi oli hädas eelkõige esimese serviga, mis õnnestus piiride sisse lüüa 54% juhtudest ning kokku tegi ta lausa seitse topeltviga. Kohtumises teenitud 15 murdepallist võitis eestlanna vaid neli (27%), Liu vastav saldo oli 10/6 (60%). Ameeriklanna kohtub finaalis Brasiiliat esindava Beatriz Haddad Maiaga (WTA 52. ).