Liverpool võitis Inglismaa karika, otsustava penalti saatis võrku Kostas Tsimikas.

Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
14. mai 2022, 21:44

Unistus neljast karikast elab: Liverpool alistas taas finaalis Chelsea

Veebruaris mängisid Liverpool ja Londoni Chelsea Inglismaa liigakarika finaalis, toona 120 minutiga väravaid ei nähtud ja Liverpool võitis kohtumise peale penaltiseeriat. Laupäeval mängisid samad meeskonnad Inglismaa karikafinaalis. Taas 120 minutiga väravaid ei nähtud. Taas oli penaltiseerias kindlam Liverpool.

Liverpool loodab tänavu võita neli karikat. 28. mail mängivad nad meistrite liiga finaalis Madridi Realiga ja Inglismaa kõrgliigas on nad kaks vooru enne hooaja lõppu teisel kohal, Manchester City edestab neid kolme silmaga. Üks tiitel oli punastel olemas veebruari keskpaigast. Liigakarika finaalis alistus 0 : 0 päädinud normaal- ja lisaja järel Londoni Chelsea pikas penaltiseerias, mille Liverpool võitis 11 : 10.

FA karika finaalis said samad tiimid taas kokku. Kohtumist alustas särtsakamalt Liverpool, kes valdas enam palli ning lõi rohkem poolvõimalusi, kuid Chelsea väravalukku lahti ei muugitud. Nii oli avapoolaja tähelepanuväärseim sündmus hoopis Liverpooli tähe Mo Salahi vigastus, kes pidi poole tunni järel murult lahkuma.

Teisel poolajal pääses Chelsea esiti paremini mängu. 49. minutil saatis nende vasakäär Marcos Alonso karistuslöögi värava suunas, ent kollkipper Alissonile tuli appi põiklatt. 82. minutil jõudis kohtumise esimese tabamuseni lähedale Liverpool uus äss Luis Diaz, ent Kolumbia koondislase löök raksatas posti. Mõnikümmend sekundit hiljem leidis James Milner hea passiga Andy Robertsoni, kuid temagi löök lendas posti. Normaalaja viimastel sekunditel sai heast kohast üritada taas Diaz, kes sel korral saatis nahkkera postist napilt mööda.

Lisaaeg erilist mänguilu ja võimalusi ei pakkunud ning nii nägid Wembley staadionile kogunenud 84 897 pealtvaatajat penaltiseeriat. Esimesena eksis Chelsea teine lööja Cesar Azpilicueta, kes virutas palli posti. Liverpooli esimesed neli lööjat lõid nahkkera sisse, viienda mehena astus palli taha Senegali äär Sadio Mane. Kuid Mane üsna pehme soorituse tõrjus tema koondisekaaslane Edouard Mendy.

Järgmine eksija oli Chelsea seitsmes lööja Mason Mount. Liverpooli poolelt astus palli taha Konstantinos Tsimikas, kes saatis palli rahulikult posti kõrvale. Chelsea kaotas kolme kuu jooksul teise finaali ja Liverpooli unistus neljast karikast elab!

Liverpooli loots Jürgen Klopp on nüüdsest ajaloos teine juhendaja, kes ühe Inglismaa klubiga võitnud eurosarja, liiga, liigakarika ja karika. Varem on sama suutnud vaid legendaarne Sir Alex Ferguson.

Vutti mängiti ka Eestis. Meistriliiga 13. voorus võõrustas Kuressaare Tallinna Kalevit. Kohtumine algas pauguga, sest juba kolmandal minutil leidis Silver Alex Kelder passiga Sten Reinkorti ning väravavahiga silmitsi pääsenud ründaja viis kodumeeskonna ette 1 : 0. Kuigi kiire värav paberil võinuks tähendada vägevat tulevärki, siis mängukeeldude ja vigastuste tõttu hõreda koosseisuga Kalev ei suutnudki ohtlikuks saada. Kohtumise 1 : 0 võitnud Kuressaare on liigas viies, Kalev hoiab viimast kohta.

Tabeliseis.

Foto: Jalgpall.ee / Ekraanitõmmis