EDEV: Lewis Hamiltonile meeldib kanda uhkeid ehteid. Miami GP pressikonverentsile tuli ta kolme käekellaga.

Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
15. mai 2022, 11:49

FIA president hoiatas Hamiltoni: tal pole valikut (2)

Seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton tänavusel hooajal suure tõenäosusega tiitliheitlusse ei sekku – seda on ta ka ise öelnud. Ent sellegipoolest pälvib ta vormelipilootidest tähelepanu vaata et kõige rohkem. Viimasel ajal on selle põhjuseks tõik, et ta tahab võidukihutamise ajal kanda ehteid, ent Rahvusvahelise autospordiliidu (FIA) uute reeglite järgi pole see lubatud. Kui enne Miami GPd korraldas britt protesti ning ähvardas sõidust kõrvale jääda, siis nüüd hoiatas teda FIA president Mohammed ben Sulayem.

Miamis otsustas teadupoolest Hamilton lõpuks siiski võistelda ja tuli korraldajatele ka mõnevõrra vastu: ta eemaldas kõik ehted, välja arvatud ninaneedi. Daily Maili andmetel tegi vormelilegend seda pärast arutelu FIA arsti Sean Petherbridge'iga.

Ent draama pole siiski läbi: nimelt otsustati Hamiltonile anda armu veel üheks etapiks ehk järgmisel nädalal toimuvaks Barcelona GP-ks. Pärast seda tuleb aga loobuda ka ninaneedist, mis vajab kirurgilist eemaldamist. Seega Monacos ei tohi tal olla enam ühtki ehet, vastasel juhul ootab Mercedese pilooti ees võistluskeeld. Daily Mail kirjutab aga, et Hamilton ei kavatsegi seda ära võtta.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99