MÄNGUHOOS: Pärast KHList lahkumist on Robert Rooba saanud hokilitrile kuuma anda Eesti koondise särgis. MMi esimese divisjoni B-grupi turniir Poolas lõpetati neljanda kohaga.Foto: Tiina Kõrtsini
Jäähoki
15. mai 2022, 20:37

Oma teise koju naasnud Robert Rooba: süda ütles, et õige oleks praegu tagasi minna

Eesti parim hokimängija Robert Rooba tõmbab pärast hooaega KHLis taas selga Soome kõrgliigas mängiva Jyväskylä JYPi särgi, keda esindas enne Venemaale siirdumist viie hooaja jagu. Rooba tõdeb, et JYPi pakkumine oli tal laual olnutest peaaegu igas mõttes kõige parem.

22. veebruaril pidas Rooba oma tolle hetke koduklubi Tšerepovetsi Severestaliga viimase kohtumise KHLi põhiturniiril, kui 4 : 0 alistati Jaroslavli Lokomotiv. Kaks päev hiljem alustas Venemaa sõda Ukraina vastu ja Rooba otsustas, et võistlusmängudes ehk märtsi alguses alanud play-off’is ta jääle ei lähe.

Koos KHLi hooajaga lõppes Rooba leping Severestaliga ja mees asus uue leivaisa otsinguile. Kuigi märtsis (Severestal kaotas play-off’i avaringis lõpuks Moskva Dünamole mängudega kolm-neli – toim) 28aastane eestlane meeskonda enam ei aidanud, mindi venelastega lahku rahumeelselt ning ka palga maksis klubi mehele nagu kord ja kohus välja.

Edasi lugemiseks: