NÄGU NAERUL: Luka Dončić kostitas otsustavas mängus Phoenix Sunsi 35 punktiga ja vedas Dallas Mavericksi läänekonverentsi finaali.

Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
16. mai 2022, 17:43

NBA KULMINATSIOON LÄHENEB: tiitlikaitsja ja suurfavoriit löödi auti! Kas Dončić mängib elu parimat kossu? Kes jõuavad finaali?

Põhja-Ameerika korvpalli superliigas NBAs said läinud ööl selgeks viimased konverentside finalistid, kui play-off-seeria teise ringi otsustavas seitsmendas mängus madistasid omavahel Milwaukee Bucks ja Boston Celtics ning Phoenix Suns ja Dallas Mavericks. Nii Celtics kui ka Mavericks kütsid vastastele korraliku sauna ja pääsesid vastavalt ida- ja läänekonverentsi finaali, kus esimest ootab ees Miami Heat ja teist Golden State Warriors.

NBA asjatundja Otto Oliver Olgo, kel palusime play-offi'i otsustavat faasi pisut lahata, nentis hakatuseks, et kuigi mitte ühegi konkurentsi jäänud tiimi nii kaugele edenemine ei ole superüllatus, siis summa summarum on asjade selline käik ikkagi ootamatu. Näiteks hooaja eel kuulus ookeanitaguse ESPNi portaali ennustuse ehk Power Ranking'u järgi neist liiga kuue parema meeskonna sekka vaid Heat (keda hinnatigi kuuendaks), samas kui Mavericks oli toonases tabelis kümnes, Warriors üheteistkümnes ja Celtics kaheteistkümnes tiim.

Edasi lugemiseks: