Sander Puri alustas õllepruulimisega Tallinnas, kuid nüüd toimetab ta hüva märjukese kallal Tartus, sest tänavu esindab ta ülikoolilinna jalgpalli esindusklubi JK Tammekat.

Foto: Aldo Luud
Jalgpall
17. mai 2022, 14:48

Eesti jalgpallikoondislane pani Ukraina toetuseks oksjonile kastitäie enda pruulitud väga erilist kesvamärjukest

Mullu oktoobris otsustas Eesti jalgpallikoondislane Sander Puri, et proovib kätt õllepruulijana. Esimesed katsetused olid edukad ning nüüd on vutimehel valminud järjekordne laar kesvamärjukest, mille pani heategevuslikul eesmärgil müüki.

Nimelt teatas Puri Facebookis: „Panen oksjonile enda pruulitud kasti õlut ja allkirjastatud koondise särgi. Saadud tulu annetan oksjonivõitja poolt valitud organisatsoonile Ukraina toetuseks.“

Nagu võib lugeda pudeli sildilt, on tegemist vägagi erakordse pruuliga, sest stiililt on see passioonvilja pilsner, mida naljalt meie (käsitöö)õllepoodide lettidelt ei leia. Слава Україні nimelise õlle etikett on kujundatud Ukraina lipu värvides ning pudeli tagumiselt sildilt võib lugeda järgmist: „Ukraina sõda. 2022. aasta 24. veebruaril tungis Venemaa rahvusvaheliselt hukka mõistetud agressiooniaktiga Ukrainasse. Sissetung päästis Euroopas valla suurima põgenikekriisi pärast Teist maailmasõda. Üle 4,8 miljoni ukrainlase lahkus riigist ja veerand rahvastikust oli sunnitud riigisiseselt ümber asuma. Selle õllega toetad neid, kes on kannatanud Ukraina sõjas.“

Jaanuaris rääkis Puri Õhtulehele, et tema kõige esimene pruul oli IPA, samuti on ta proovinud teha Mehhiko cerveza stiilis õlut. Mullusuvise Eesti koondise Balti turniiri võidu auks valmis aga Šoti stiilis heavy ale ehk tume õlu.

Sander Puri õlleoksjonil saab pakkumisi teha 20. mai viimase minutini. Kastitäie kesvamärjukese ja oma autogrammiga varustatud Eesti koondise mängusärgi alghinnaks pani 90kordne internatsionaal 100 eurot, kuid tuleb tõdeda, et praeguseks on hind juba korralikult üles poole kerkinud.