Martin Miller tegi mängus Kuressaarega seisuks 4 : 0.

Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
17. mai 2022, 22:49

Flora lõi Kuressaarele neli väravat. Miller: oleksime võinud rohkem lüüa

Eesti jalgpalli meistriliigas sai 13 mängust 12. võidu tunamullune tšempion FC Flora, kes alistas koduväljakul tulemusega 4 : 0 FC Kuressaare.

Seejuures löödi kõik neli väravat esimese poole tunni jooksul. Mänguskoori avas kümnendal minutil Rauno Alliku, kellele oli see tegu hooaja kuuenda tabamusega. 86 sekundit hiljem duubeldas eduseisu Sergei Zenjov, kes sai Daniil Kuraksinilt väravaesisele terava söödu ning saatis nahkkera kerge vaevaga puuri.

18. minutil sai kolli kirja Kuraksin ise, sedapuhku oli sööduandjaks Zenjov, kes pettis Kuressaare kaitsja ära ning andis karistusalast täpse tsenderduse. 30. minutil sai jala valgeks Martin Miller, kellele andis täpse läbisöödu Alliku.

Miller sõnas pärast mängu Soccernet.ee otseülekandes, et kuigi Flora alustas särtsakalt, siis polnud see neile midagi erakordset. „See energia ei saa kuskilt tulla, see peab meie sees olema. Täna oli meil palju tehnilist praaki, aga asjad õnnestusid samuti – suutsime kiiresti väravad ära lüüa. Oleksime võinud veel lüüa, kuid teisel poolajal ei õnnestunud. Peame natuke järele mõtlema,“ selgitas ründav poolkaitsja.

Kuressaare keskkaitsja Märten Pajunurm kurtis, et Flora esimene tabamus mõjus neile ehmatusena. „Esimene värav tuli liiga kergelt, see lõi rivid natuke sassi. Võib-olla oli liiga suur tempomuutus: meil oli Kaleviga mäng, Floral Kiievi Dinamoga. Kiirused võib-olla ehmatasid natuke ära. Väga kehv algus ja tuleb peeglisse vaadata. Pärast saime ennast käima. Aga esimesed pool tundi oli selle hooaja üks kehvemaid,“ arutles ta.

Nädala pärast võõrustab Kuressaare Nõmme Kaljut. Pajunurme sõnul sai meeskond Floraga mängust hea karastuse ning seega ollakse järgmisel nädalal paremini valmis. „Väga hea tempoga mäng oli, lõpuks suutsime kohaneda. Kalju vastu oleme kindlasti paremini valmis. Neil on laupäeval karikafinaal ja seetõttu emotsionaalselt raskem. Meil on koduväljakueelis, proovime selle ka maksma panna ja näitame kindlasti teistsugust mängu.“

Võidukas oli ka Tallinna Kalev, kes alistas Tartus sealse Tammeka tulemusega 3 : 1. Väravateta lõppenud avapoolaja järel viis külalismeeskonna 60. minutil juhtima Foday Trawally. Viis minutit hiljem duubeldas eduseisu Ats Purje ning normaalaja eelviimasel minutil tegi Kaspar Laur seisuks 3 : 0. Tartlaste auvärava lõi esimesel üleminutil Tanel Lang.

Flora jätkab tabeliliidrina, olles kogunud 13 mänguga 37 punkti. Järgneb tiitlikaitsja FCI Levadia 34 silmaga, kolmas on Kalju (29 punkti).

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore