Rasmus Asplundil (sinises) kulus skoorimiseks vaid 13 sekundit.

Foto: AFP/Scanpix
Jäähoki
18. mai 2022, 00:02

JÄÄHOKI MM: Rootsi purustas Suurbritannia, võidukas oli ka Šveits

Soomes toimuval jäähoki MMil oli teisipäeval võidukas Rootsi, kes alistas tulemusega 6 : 0 Suurbritannia.

Rootslased viis juba 13 sekundi järel ette Rasmus Asplund. 8. minutil duubeldas eduseisu Joakim Nordstrom ning. Seejärel tegi skoori Anton Bengtsson, siis Rasmus Dahlin ning Asplund sai viis sekundit enne 20minutilise perioodi lõppu kirja oma teise värava.

Teisel kolmandikul kumbki meeskond sihile ei jõudnud, viimasel vormistas lõppseisu Bengtsson.

Ka pühapäeval Tšehhi vastu kaks väravat visanud Asplund arvas, et rootslased võinuks isegi paremini mängima. „Saime sellise stardi nagu tahtsime ja läksime sealt sama hooga edasi. Me ei mänginud hästi, aga saime oma esituse tehtud ning võtame kaasa kolm punkti. [Väravad] tõstavad mu enesekindlust, aga meeskonnamäng on kõige olulisem. Pole oluline, kes skoorib,“ lausus Buffalo Sabresi klubis mängiv 24aastane ründaja Rahvusvahelise jäähokiliidu kodulehel.

Brittide ründaja Scott Conway tõdes, et nende vastane oli lihtsalt teisest klassist. „Need meeskonnad on parimatest parimad. Püüdsime lihtsalt anda endast parima. Sellest jäi muidugi puudu, aga peame ka vastast tunnustama, nad on sel turniiril parimate seas.“

Võidurõõmu sai tunda ka Šveits, kes alistas tasavägises matšis tulemusega 3 : 2 Kasahstani. Väravateta lõppenud avakolmandiku järel võitsid šveitslased teise perioodi 2 : 0. Seejärel vähendas Kasahstani kaotusseisu Jesse Blacker, kuid neli minutit enne lõppu tegi Fabrice Herzog seisuks 3 : 1. Kui mängida jäi veel kaks minutit, lõi Kasahstani eest veel ühe Valeri Orehhov, ent viigiseisuni enam jõuda ei õnnestunud.

Teisipäeval toimus veel kaks mängu: Taani alistas Itaalia 2 : 1 ning Austria karistusvisete järel sama skooriga Tšehhi.

Seis A-alagrupis:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Seis B-alagrupis:

Standings provided by SofaScore LiveScore