Janne Fridolin

Foto: Teet Malsroos
Inimesed
18. mai 2022, 10:32

HARVAESINEV HAIGUS! Dirigent Janne Fridolin võitleb vähiga: olime suures šokis, sest ei teadnud, mis edasi saab

Muusik Ingeri dirigendist ema Janne Fridolin (46) on pidanud neli aastat võitlust harvaesineva vähiga. „See oli nagu tükk või ähmane läbipaistev asi, püüdsin ära hõõruda,” räägib Janne, kes arvas alguses, et nägemine on lihtsalt hägustunud.

Silmakliinikus vastuvõtul tegi tohter Janne silmapõhjasid mikroskoobiga uurides kohe selgeks, et tegu on silmamelanoomi eriti pahaloomulise vormiga, mis oli kasvanud tema silma tagumises osas vähemalt poolteist-kaks aastat. „Meil on peres nii, et kui kellelgi on midagi südamel, siis kohe sellest ka räägitakse. Lapsed olid muidugi väga õnnetud. Me ei teadnud, mis edasi saab,“ meenutab Janne, et kogu pere oli suures šokis.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Ekspressis.

Nelja lapse ema, tuntud dirigendi ja muusikaõpetaja Janne Fridolini viimaseks lootuseks agressiivset haigust tagasi tõrjuda on moodne immuunravim tebentafusp, mis maksab üle 50 000 euro kuus ehk 1700 eurot päevas. Vähiravifond on otsustanud Jannet selles keerulises olukorras aidata ja temale ravimi osta. Et armas emme ja paljude laululaste lemmikõpetaja kestaks!