Alvar Johannes Alev suusatas Pekingi olümpiamängudel individuaalselt kolm korda 36 hulka, mis oli meie koondise parim.

Foto: Karli Saul
Talisport
18. mai 2022, 15:21

Eesti parim suusataja liitub maratonitiimiga

Möödunud hooajal Eesti murdmaasuusatamise esinumbriks kerkinud Alvar Johannes Alev (28) liitub kodumaise maratonitiimiga Team Nordic Jobs Worldwide.

Suuresti on tegu sümboolse žestiga. Alev jätkab treenimist Norras ning keskendub esmajoones MK-sarjale ja Planicas toimuvale MMile. Pikamaasõidud mahuvad tema kalendrisse ilmselt kevadel ehk hooaja lõppfaasis. Möödunud hooajal talitas sarnaselt olümpiakoondislane Henri Roos.

„Minu plaanid sellest ei muutu ja lisakohustusi ei võta ka kuidagi,“ sõnas Alev Õhtulehele. „Loodan, et saan vähemalt hooaja lõpus neid mõnel maratonil esindada.“

Ta lisas, et liitumine võiks olla kasulik mõlemale osapoolele. „Mulle annab lisavõimalusi hooaja lõpus maratonide sõitmiseks ja nendele loodetavasti hea tulemuse minu poolt.“

Kui vahepeal oli õhus võimalus, et Pekingi olümpiamängudel 33., 35. ja 36. koha saavutanud Alev peab rahapuudusel tippspordiga hüvasti jätma, siis nüüd pole see enam teema. Pigem vastupidi. Mitte, et rahalaev oleks tema juures maabunud, aga Norra meistrivõistlustel eraldistardist 50 km vabatehnikadistantsil välja võideldud 8. koht on tekitanud olukorra, kus ta saab valida, millise Norra klubiga koostööd teha. Selgus võiks ideaalis saabuda lähipäevil.

Mis puudutab Nordic Jobs Worldwide maratonitiimi, siis seda veab 28aastane Mart Kevin Põlluste, kes teatas kevadel, et teeb tippspordiga lõpparve. Lõppenud talvel oli Põlluste võistkonnas nii asjaajaja kui ka sportlane.

„Füüsiliselt ma oleks võimeline veel natuke arenema. Aga praeguse elukorralduse juures ma tundsin, et lihtsalt ei ole võib-olla võimalik enam oma taset piisaval määral tõsta, et saavutada neid eesmärke, mis veel on saavutamata jäänud,“ selgitas 2021. aasta Tartu maratoni võitja aprillikuus ERRile.

Kui eelmisel talvel suusatasid võistkonnas ka mõned rootslased ja soomlased, siis nüüd naaseb Visma Ski Classics sarjas osalev tiim juurte juurde ehk moodustub täielikult eestlastest.

„Tiim asutati eesmärgiga tuua Eesti suusatamisse värskust ja jõudu. Eelmisel hooajal otsustasime seda laiendada ja rahvusvahelisemaks muuta. See oli tol hetkel kindlasti õige otsus, saime väärt õppetunde,“ kirjutas Põlluste kümmekond päeva tagasi tiimi kodulehel.

„Aga protsessi käigus kaotasime oma tuuma ja põhjuse, miks me seda tegelikult teeme – tahame pakkuda noortele Eesti sportlastele väljundit ja unistust, mida taga ajada. Nüüd nihkume oma südametele ja põhieesmärgile taas lähemale.“